Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 серпня 2019, 13:58

Український стартап Meredot залучив 50 тисяч євро

Український стартап Meredot залучив 50 тисяч євро від Єврокомісії в межах першого етапу програми Horizon 2020 SME, повідомляє AIN.ua.

Український стартап Meredot залучив 50 тисяч євро від Єврокомісії в межах першого етапу програми Horizon 2020 SME, повідомляє AIN.ua.
Фото: kfund-media.com

Про стартап

  • Стартап розробляє технологію бездротової передачі енергії та зарядні пристрої.
  • У Meredot відзначають, що технологія дозволяє усунути проблеми існуючих бездротових зарядних пристроїв, наприклад, низьку енергоефективність, малу передану потужність і статичність гаджетів.

«Розробки команди дозволили передати „повітрям“ електричну енергію на відстань 30 см з ефективністю системи вище 90%» — зазначив співзасновник і технічний директор компанії Роман Єршов.

У межах розробок Meredot співпрацює з Чернігівським національним технологічним університетом. В команду компанії входять вчені-дослідники, системотехніки і програмісти.

Читайте також: Тігіпко вклав три мільйони доларів в фінтех-стартап MyCredit

Meredot направить отримані кошти на доопрацювання технології, лабораторні тести та її адаптації до потреб користувачів автомобільної, побутової і мобільної техніки. Зараз вона реалізована в прототипі бездротової зарядки MePower.

Після завершення першої фази стартап планує продовжити свою участь в Horizon 2020 і подати документи на другий етап програми, де обсяг фінансування вже до 2,5 млн євро.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися