Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 серпня 2019, 16:33

Великі банки не братимуть участь в аукціоні з продажу Промінвестбанку

Альфа-банк (Київ) та інші великі гравці на банківському ринку не мають наміру брати участь в аукціоні з продажу акцій ПАТ «Промінвестбанк». Про це заявив президент Альфа-банку Олександр Луканов, передає Інтерфакс-Україна.

Альфа-банк (Київ) та інші великі гравці на банківському ринку не мають наміру брати участь в аукціоні з продажу акцій ПАТ «Промінвестбанк», з огляду на те, що його проведення суперечить європейським санкціям.
Фото: antikor.com.ua

Що це значить

«Ми не бачимо можливості участі в аукціоні, який суперечить європейським санкціям. Згідно з цими санкціями, за жодних обставин, у тому числі за рішенням суду, не можна стати власником акцій Промінвестбанку», — заявив Луканов.

За його словами, це ж стосується і міжнародної інвестиційної холдингової компанії АВН Holding SA з головним офісом в Люксембурзі, акціонери і більшість топ-менеджерів якої мають європейське громадянство.

Читайте також: Російський ВЕБ подав позов до арбітражу Стокгольма проти України

Нагадаємо, Київський апеляційний суд 1 серпня відкрив апеляційне провадження за скаргою ТОВ «Телерадіокомпанія „Жиса“, пов'язане з бізнесменом Ігорем Коломойським і його партнерами, на постанову Печерського райсуду Києва від 24 липня, якою було задоволено заяву російської державної корпорації „ВЭБ“, дочірньою структурою якого є Промінвестбанк (ПІБ, Київ), і заборонено Державній виконавчій службі (ДВС) вчиняти будь-які дії з продажу 99,77% акцій ПІБа.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися