Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 серпня 2019, 11:15

Трамп не в захваті від зміцнення долара і закликає ФРС знизити ставку

Президент США Дональд Трамп заявив, що не в захваті від зміцнення долара, і закликав Федеральну резервну систему (ФРС) продовжити знижувати процентну ставку, щоб послабити курс американської нацвалюти, передає Інтерфакс-Україна.

Президент США Дональд Трамп заявив, що не в захваті від зміцнення долара, і закликав Федеральну резервну систему (ФРС) продовжити знижувати процентну ставку, щоб послабити курс американської нацвалюти, передає Інтерфакс-Україна.
Фото: censor.net.ua

Із чим це пов'язано

«Як ваш президент, можна подумати, що я був би радий нашому дуже сильному долару. Але я не радий!», — написав Трамп на своїй сторінці у Twitter.

«Високі процентні ставки ФРС порівняно з іншими країнами підтримують долар на високому рівні, в результаті чого нашим прекрасним виробникам стає все важче» конкурувати, написав Трамп, згадавши Caterpillar Inc., Boeing Co. і Deere & Co.

Читайте також: США заморозили фінансову допомогу іншим країнам

Долар опустився до сесійних мінімумів після повідомлення Трампа. Індекс Bloomberg, що відстежує динаміку американської нацвалюти, опустився на 0,2% і склав 1203 пунктів, але незабаром частково відіграв втрати і став знижуватися на 0,1%.

Пара євро/долар торгується без різких коливань на позначці 1,1201 дол. після стрибка до сесійної піку в 1,232 дол. на коментарях Трампа.

Нагадаємо, що Трамп протягом більше ніж року регулярно критикує ФРС, звинувачуючи регулятор в тому, що той перешкоджає його економічним ініціативам, утримуючи процентні ставки на більш високому рівні, ніж необхідно.

Нинішній глава ФРС Джером Пауелл неодноразово говорив, що центробанк не приймає до уваги критику президента або інші коментарі політиків при прийнятті рішень, що стосуються грошово-кредитної політики.

Нагадаємо, що 1 серпня, вперше з часів глобальної економічної кризи 2008-2009 років, Федеральна резервна система США знизила ключову ставку на 25 процентних пунктів.

Коментарі - 3

+
0
serega k
serega k
9 серпня 2019, 13:09
#
Ніколи б не передбачив, що гривня може міцніти скоріше за долар :)
+
+30
AleksandrBank
AleksandrBank
9 серпня 2019, 13:36
#
После того как просела на 350% с 2014 г.,укрепление в 2019 году на 9,1% пока смотрится так себе.

Если брать более долгий период когда даже было 2 к 1., то 1300+% это выходит.
+
0
squeez
squeez
9 серпня 2019, 22:08
#
Видите, крепкая валюта даже США не нужна, а мы все ДОЛЛАР ДОЛЛАР, а все равно ничего не дешевеет.... а наши производители копейки получают за свой труд, то же зерно сейчас торгуется, и получают меньше чем в прошлом году. хотя затрат пошло больше ...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися