Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 серпня 2019, 17:16

Експерт спрогнозував курс долара до осені

Після короткострокового подорожчання долара в Україні нацвалюта повернулася до зростання. Однак розворот до девальвації до кінця літа неминучий. Таку думку висловив глава підрозділу з фінаналізу корпорацій групи ICU Олександр Мартиненко, передають Українські Новини.

Після короткострокового подорожчання долара в Україні нацвалюта повернулася до зростання.
Фото: sobitie.com.ua

За його словами, поки на співвідношення пари гривня/долар в Україні впливають переважно вітчизняні експортери.

«Зараз курс підтримується експортерами, які купують гривню під поточні витрати на початку місяця, а також на оплату податку на прибуток протягом другої декади серпня», – сказав він.

Оформити заявку на купівлю ОВДП в ICU з бонусом від «Мінфіну»

Проте, продовжує аналітик, ця підтримка буде короткостроковою – активізуються українські імпортери, а також «дочки» іноземних компаній в Україні, які збільшать попит на долар. Водночас очікується зниження попиту на гривню з боку нерезидентів, які купують ОВДП, що й було одним з головних чинників рекордного зміцнення гривні.

Читайте також: Данилишин назвав причини рекордного зростання курсу гривні

«Зростаючий тиск на курс буде надавати активізація імпортерів до початку осіннього бізнес-сезону і продовження репатріації дивідендів українськими „дочками“ іноземних компаній. Підтримка гривні з боку іноземних інвесторів в ОВДП значно знизиться через рішення Мінфіну обмежити обсяги випуску цих інструментів до 3 млрд грн на тиждень. Таким чином, до осені гривня вже буде торгуватися в діапазоні 26-26,5 грн/дол», – підсумував експерт.

Коментарі - 4

+
+33
AleksandrBank
AleksandrBank
8 серпня 2019, 18:03
#
Курс упрется в график аукционов в т.ч. на 4 кв. 2019, как быстро решится ситуацию осенью с траншем МВФ и др орг-й, что будет сделано новой ВР и КабМин и принятые им законы и реформы, это будет давать сильные сигналы по гривны. Также какая будет договоренность с РФ по транзиту, будет ли закон о рынке Земли и когда его запустят реально, и что далее в мире будет происходить на фоне торг.войн в основном США и Китай, как цены на нефть и газ будут падать.

Много чего эксперт не указал.
+
0
Zed99992
Zed99992
8 серпня 2019, 20:50
#
Курс на конец 2019?
+
0
glintvein
glintvein
8 серпня 2019, 21:44
#
Спросим у него после августа.
+
+3
squeez
squeez
8 серпня 2019, 22:52
#
МВФ быстро не решится уж точно, законы быстро тоже не будут приниматся, и с РФ «договорятся» уже я думаю под декабрь,  так что пока мы к этим пунктам подойдем, то курс уже качнется к 27,5-28 к декабрю уж точно :D 
я как-то реалист больше, эти факторы что вы указали, конечно основные, но я не думаю что все так будет гладко.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися