Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 серпня 2019, 15:15

Центробанк Китаю знизив юань до десятирічного мінімуму

Центробанк КНР знизив курс юаня до американської валюти на 43 пункти. Обмінний курс національної валюти Китаю становить 7,0039 CNY за американський долар, опустившись до мінімального показника з квітня 2008 року, повідомляє lblv.com.

Аналітики очікували, що китайський Народний банк встановить середній курс нацвалюти на рівні 7,0205 CNY за USD. Вчора показник підтримував значення 6,9996. Влада допускає щоденне коливання на рівні 2% від денного фіксингу.

На території материкового Китаю показник середнього курсу на торгах підтримував значення 7,0436 CNY за USD. Курс офшорного юаня піднімався до 7,0696.

На цьому тижні китайська нацвалюта знизилася до важливого психологічного показника в 7 CNY за USD. Останній раз таку ситуацію можна було спостерігати в період світової кризи. Такий стрибок стався після заяви президента США про введення з початку вересня десятивідсоткового мита на продукцію з КНР, на суму в 300 мільярдів доларів.

Мінфін США звинуватив Китай в маніпуляції нацвалютою, але китайський Центробанк спростував таку заяву. Дональд Трамп упевнений, що слабкий юань дає Китаю торгові переваги. При цьому він не перестає скаржитися на ФРС, яка, на думку Трампа, не знижує процентну ставку до необхідного рівня.

Аналітики lblv.com не виключають варіант, що якщо президент США підвищить мито до 25%, національна валюта Китаю може опуститися нижче 7,5 юаня за долар.

Дмитро Родін, фінансовий аналітик LBLV.ru

Джерело: Мінфін