Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 серпня 2019, 15:50

Золото вперше з 2013 року подорожчало до 1500 доларів за унцію

Вартість унції золота вперше з 2013 року перевищила 1500 дол. Причина цьому підвищений попит на захисні активи на тлі побоювань екскалації торговельної війни між США і Китаєм і очікувань пом'якшення грошово-кредитної політики з боку провідних центробанків світу, передає Інтерфакс-Україна.

Вартість унції золота вперше з 2013 року перевищила 1500 дол.
Фото: uztag.info

Котирування золота на біржі Comex у Нью-Йорку піднімалися в ході торгів на 1,3%, до $1503,3 за унцію. З початку року дорогоцінний метал подорожчав на 17%.

Золото, що відноситься до категорії активів «надійної гавані», дорожчає на тлі обвалу світових фондових ринків. Падіння викликане погрозами США ввести нові мита на імпорт китайських товарів і обіцянками Пекіна дати симетричну відповідь на такі протекціоністські заходи.

Читайте також: Суд відклав на рік рішення про повернення Україні «скіфського золота»

Крім того, нещодавно Федеральна резервна система (ФРС) знизила розмір базової процентної ставки, а Європейський центральний банк (ЄЦБ) і Банк Японії сигналізували про готовність піти на таку міру в майбутньому. У середу ЦБ Індії та Новій Зеландії знизили ставки сильніше очікувань ринку.

При зниженні ставок підвищується привабливість дорогоцінних металів як інструменту для інвестицій.

«Золото знову виступає в традиційній ролі захисного активу», — говорить виконавчий директор відділу сировинного та валютного ринків в UBS Group Уейн Гордон. На його думку, у разі ескалації торгової війни ціна золота може досягти 1,6 тис. дол. за унцію.

Спотові ціни на срібло в середу піднімалися до максимальної за рік позначки 16,808 дол. за унцію.

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
7 серпня 2019, 16:23
#
Росія скупляє  практично все добуте у себе золото.. Небезпечно це..
+
0
bonv
bonv
7 серпня 2019, 16:24
#
Подталкивают к этому и торговые войны США с Китаем, которые ведут к подорожанию золота, а также политика президента США Дональда Трампа по девальвации денег, в рамках которой Вашингтон и Федеральный резерв подталкивают процентные ставки к снижению.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися