Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 серпня 2019, 15:10

Корупційна складова ДАБІ перевищує 3 мільярди на рік

Потенційна корупційна складова ДАБІ становить понад 3 млрд грн на рік. Про це повідомила обраний народний депутат від партії «Слуга народу» Олена Шуляк, передає Інтерфакс-Україна.

Потенційна корупційна складова Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) становить понад 3 млрд грн на рік.
Фото: antikor.com.ua

Що це значить

«Я нещодавно порахувала потенційну корупційну складову, яку можуть отримувати недобросовісні особи навколо ДАБІ, і, на жаль, цифра мене вразила — понад 3 млрд грн на рік. І це не враховуючи інфраструктурні об'єкти, будівництво мостів, капітальний ремонт та нове будівництво доріг. Це надзвичайно потужна цифра для ринку будівництва», — повідомила Шуляк в ході міжнародної конференції «Прозорі послуги для ефективної будівельної галузі».

Читайте також: Дозвіл на будівництво незабаром можна буде отримати онлайн

За її словами, кожен другий інвестор отримує відмову у видачі дозволу на будівництво, ще частина пишуть «заяву про припинення розгляду документів».

Інвестиції в нерухомість. Об'єкти Київміськбуд

«Щоб викорінити це, не потрібно вигадувати велосипед. Якщо всі дані прозорі, публічні і доступні до аналізу, то корупційну складову можна зменшити. Близько року ми працюємо з Мінрегіоном, BRDO (Офісом ефективного регулювання), іншими реформаторськими офісами, Держагентством з питань електронного урядування з проектом TAPAS над Єдиною електронною системою в будівництві, щоб існуючі реєстри взаємодіяли між собою», — сказала експерт.

Отримати персональну пропозицію від забудовників Києва

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
8 серпня 2019, 11:37
#
Увесь світ потерпає від корупційних складових..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися