Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 серпня 2019, 11:14

Експерти прогнозують скорочення обсягів будівництва на 30%

У найближчі 6 місяців обсяги будівництва житла в Україні можуть скоротитися на 30%. Таку думку висловила співзасновниця «Українського клубу нерухомості» (URE Club) Ольга Соловей.

У найближчі 6 місяців обсяги будівництва житла в Україні можуть скоротитися на 30%.
Фото: uatv.ua

За її словами, новому очільнику Мінрегіону разом з новою командою потрібен буде час для того, щоб ввійти в курс розпочатих реформ. Окрім цього, не виключено, що через зміну влади значна кількість забудовників будуть змушені відкласти реалізацію власних проектів на невизначений час.

 Інвестиції в нерухомість

«Більш як 30% проектів по всіх Україні, старт реалізації яких був запланований на III-IV цього року, можуть бути відкладені через зміну керівництва профільного Міністерства. Стагнація на ринку будівництва може призвести до значних бюджетних недоотримань. У разі скорочення обсягів будівництва на 30%, держбюджет в цьому році недоотримає від 2 до 3 млрд гривень», — зауважила вона.

Соловей наголосила, що наразі українському ринку будівництва дуже важливо розуміти, чи продовжуватимуться розпочаті реформи.

Отримати пропозицію від забудовника

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
7 серпня 2019, 11:48
#
Вчера заблокировали скандальные стройки, около 12 шт. Киев рада не дала зеленый свет. Сейчас и так переизбыток
+
0
laa1999
laa1999
7 серпня 2019, 12:19
#
Так стройка единственное ,что поддерживает ВВП и доходы в бюджет, это практически единственное  -почти полностью национальное производство. И чего -переизбыток?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися