Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 серпня 2019, 15:00

НКРЕКП не виділяє кошти для безкоштовної заміни газових лічильників

Кілька років поспіль ААТ «Харківгаз» пропонує НКРЕКП передбачити витрати на заміну лічильників в тарифі на розподіл газової компанії. Але державний регулятор не виділяє на це кошти в тарифі. Тому 9,8 тис. споживачів газу Харківської області змушені замінювати непридатні лічильники за свій рахунок, передають Українські Новини.

Кілька років поспіль ААТ «Харківгаз» пропонує НКРЕКП передбачити витрати на заміну лічильників в тарифі на розподіл газової компанії.
Фото: ua-energy.org

Що відомо

З початку 2019 року в Харківській області повірили понад 20 тисяч лічильників газу побутових споживачів. Планову повірку лічильників виконуєДП «Укрметртестстандарт», забезпечує її проведення та оплачує ці послуги АТ «Харківгаз». З початку року 9,8 тис. лічильників споживачів не пройшли повірку та підлягають заміні.

Однак НКРЕКП не виділяє «Харківгазу» в тарифі на доставку газу коштів на заміну лічильників, такі витрати змушені нести споживачі газу.

Читайте також: Нафтогаз назвав умови безкоштовної установки лічильників населенню

Близько 90% коштів, сплачених мешканцями регіону за послуги газопостачання, замість модернізації мереж, заміни лічильників і сервісів, банки перераховують НАК «Нафтогаз України».

Як зазначає головний метролог АТ «Харківгаз» Дмитро Музика: «Здебільшого лічильники, які не пройшли повірку, використовувалися тривалий час і вичерпали термін експлуатації. Якщо проблема з роботою лічильника сталася під час гарантійного терміну його експлуатації, споживачеві потрібно звернутися в АТ „Харківгаз“, щоб розпломбувати лічильник і напрвити до заводу-виробника».

Коментарі - 3

+
0
barbav
barbav
5 серпня 2019, 15:29
#
То что коболев разваливает газовую отрасль Украины ни для кого не секрет.
Может новая власть сможет его посадить.
+
0
squeez
squeez
5 серпня 2019, 22:00
#
Он еще может быть Премьером :D
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
6 серпня 2019, 5:56
#
А в чем проблема? Я не вижу проблемы в установке (замене) счетчика. Проблема в другом, у нас во власти находились, находятся и будут находится люди у которых отсутствует понимание смысла законодеятельной и исполнительной власти.
Законодатель (ВР) принял Закон «Про внесення змін до Закону України »Про забезпечення комерційного обліку природного газу« щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу» ( 2260-VIII, від 21.12.2017 )

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2260-19

А исполнительная власть не разработала единого механизма реализации этого закона, вот и все! Дальнейшие разговоры просто пустая трата времени! Есть факт нарушения действующего закона — есть методы решения этой проблемы! А все остальное, «пиар» акция!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися