Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 серпня 2019, 13:20

ДФС оформила імпорт з розстрочкою на 12 млн євро і 1,4 млн доларів

Державна фіскальна служба станом на 1 серпня прийняла 193 рішення про надання платникам розстрочки податку на додану вартість при ввезенні на митну територію України обладнання для власного виробництва на загальну суму 12 млн євро і 1,4 млн доларів. Про це йдеться в повідомленні ДФС.

Державна фіскальна служба станом на 1 серпня прийняла 193 рішення про надання платникам розстрочки податку на додану вартість при ввезенні на митну територію України обладнання для власного виробництва на загальну суму 12 млн євро і 1,4 млн доларів.
Фото: UBR.ua

За 64 заявами митниці прийняли рішення за погодженням з ДФС, оскільки сума податку, заявлена до розстрочення, становить понад 1 млн гривень. При цьому за 6 наданими рішеннями про розстрочення ПДВ суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності виконали зобов'язання в повному обсязі.

Найбільші суми розстрочки надали Київська митниця ДФС — 1,9 млн євро і 712,5 тис. доларів, Харківська митниця — 2,6 млн євро, Хмельницька митниця — 1,6 млн євро і 185,5 тис. доларів і Дніпропетровська митниця — 1,4 млн євро.

Читайте також: З початку року великому бізнесу відшкодували 70 мільярдів ПДВ

Здійснено 176 митних оформлень імпорту обладнання з застосуванням отриманих рішень з розстрочкою сплати ПДВ на суму 370 млн гривень.

Розстрочка надана при ввезенні обладнання для власного виробництва підприємствами легкої промисловості, металообробної промисловості, харчової промисловості, будівельної галузі, виробниками медичного обладнання та скловиробів.

Читайте також: Платіжний баланс у червні зведений з дефіцитом 1,2 мільярда доларів

Всього станом на 1 серпня 2019 платники митниці ДФС подали 323 заяви про надання розстрочки по сплаті ПДВ. Митниці розглянули 321 заява, з яких 80 відмовлено через недотримання обов'язкових вимог, зокрема, за наявності податкового боргу у підприємств, відсутність інформації про предмет або суми контракту. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися