Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 серпня 2019, 10:40

Нацбанк співпрацюватиме з Держцентром кіберзахисту

Центр кіберзахисту Національного банку України та Державний центр кіберзахисту Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України підписали меморандум про взаємодію та співпрацю у сфері кібербезпеки. Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Центр кіберзахисту Національного банку України та Державний центр кіберзахисту Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України підписали меморандум про взаємодію та співпрацю у сфері кібербезпеки.
Фото: bank.gov.ua

Що це значить

«Цей меморандум спрямований на попередження, виявлення, ефективне реагування та протидію актуальним кіберзагрозам, підвищення рівня інформаційної безпеки та ситуаційної обізнаності у сфері кібербезпеки і кіберзахисту», — йдеться в повідомленні.

Для цього НБУ та Державний центр кіберзахисту планують попереджати спроби вчинення кібератак, рівень і складність яких може становити значну загрозу для банківської системи України, інфраструктури та національної безпеки України.

Читайте також: Нацбанк буде захищати права клієнтів фінустанов

Також НБУ і держцентр кіберзахисту планують:

  • обмінюватися інформацією про результати аналізу виявлених киберінцидентів і кібератак, а також рекомендаціями та заходами з підвищенню рівня кіберзахисту;
  • обмінюватися технічною, технологічною та довідковою інформацією у сфері забезпечення кіберзахисту;
  • проводити спільні навчальні, консультативні та суспільно-освітні заходи, обмінюватися набутим досвідом у сфері забезпечення кібербезпеки і кіберзахисту.

При підписанні меморандуму представники урядової команди реагування на комп'ютерні надзвичайні події України (CERT-UA) зазначили, що поєднання професійного, ресурсного та інтелектуального потенціалу державного сектору в протидії актуальним загрозам підвищить загальний рівень кібернетичного захисту державних інформаційних ресурсів і критичної інфраструктури.

У свою чергу представники Центру кіберзахисту НБУ зазначили, що взаємодія команд реагування CSIRT-NBU і CERT-UA істотно підвищить киберстійкість банківської системи України за сучасних викликів і загроз, дозволить ефективніше реагувати і протистояти актуальним кіберзагрозам, передусім високого ступеня складності, а також сприятиме стабільності банківської системи.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
5 серпня 2019, 10:50
#
Могли бы ещё в 2015 подписать соглашение о сотрудничестве при первых проявлениях атак BlackEnergy. Возможно тогда вирус Петя наделал бы меньше вреда в комбанках...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися