Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 серпня 2019, 12:45

Суд частково розблокував липневі тарифи «Укренерго»

Окружний адмінсуд Києва розблокував тарифи «Укренерго» на передачу і диспетчеризацію, встановлені Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), від 7 червня № 954 та № 955 від 1 липня.

Окружний адмінсуд Києва розблокував тарифи «Укренерго» на передачу і диспетчеризацію, встановлені Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), від 7 червня № 954 та № 955 від 1 липня.
Фото: ukrinform.ua

Що це значить

Раніше дію обох постанов було припинено під забезпечення позову «Нікопольського заводу феросплавів» (НЗФ) з вимогою їх скасувати. Аналогічно вчинили підприємства «Дніпроазот», «Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат», «Покровський гірничо-збагачувальний комбінат» та «Запорізький завод феросплавів», що належать Ігорю Коломойському.

«За клопотанням „Укренерго“ суд змінив заходи забезпечення позову таким чином, що дія тарифів залишається призупиненою лише для сторони позивача. Тобто для нього (НЗФ - ред.) тарифи, затверджені постановами НКРЕКП, залишаються зупиненими і продовжує діяти старий тариф (57,4 грн/МВт∙год)», — зазначили в прес-службі «Укренерго».

Читайте також: Мінфін завершив процес створення ПрАТ Укренерго

Для інших учасників ринку в липні 2019 року чинними є тарифи, встановлені постановами НКРЭКУ від 7 червня (передача — 347,43 грн/МВт-год, диспетчеризація — 8,9 грн/МВт-год).

Нагадаємо, Окружний адмінсуд Києва 27 червня за позовом Нікопольського заводу феросплавів зупинив дію постанови НКРЭКУ про встановлення на друге півріччя 2019 року тарифів на передачу е/е «Укренерго». 30 липня Окружний адмінсуд відмовив НЗФ. Засідання шостого апеляційного адмінсуду Києва по справі призначено на 21 серпня.

Читайте також: Зниження тарифу «Укренерго» дозволить знизити тариф для всіх промспоживачів

Невдоволення феросплавників, у яких в собівартості виробництва е/е займає значну частку, пов'язано із збільшенням цін на е/е після запуску нового ринку електроенергії. Основною причиною того, що відбувається є покладання Кабінетом міністрів на НАЕК «Енергоатом» спеціальних зобов'язань продавати 75% вироблення ДП «Гарантований покупець», ще 15% — «Укренерго» і операторам систем розподілу (обленерго) для покриття технологічних витрат у мережах. Решта 10% «Енергоатом», очікувано, продає на ринку «на добу вперед», де ціни вищі, ніж на ринку двосторонніх договорів.

У результаті промисловість не може купити за прямими договорами дешеву атомну електроенергію, купуючи її у тепловій генерації.

Коментарі - 5

+
0
bonv
bonv
2 серпня 2019, 12:58
#
Це значить що тактичну перемогу отримав беня..
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
2 серпня 2019, 14:27
#
Физлицам электроэнергия обходится по 90 коп за КВт-ч да и то только 100 КВт-ч в месяц, а Бене по 57,4 коп за КВт-ч и без всяких ограничений. Хорошо устроился...
+
+30
bonv
bonv
2 серпня 2019, 14:36
#
«покращення» від зе-влади..
+
0
rredrred
rredrred
2 серпня 2019, 17:23
#
Вы не забыли про заводы ахметова, пинчука и т.д.?
хорошо устроились 200 скорых купить чтоб в другом месте вынуть в тясячу раз больше
+
0
squeez
squeez
3 серпня 2019, 12:04
#
Так всегда было, ЗЕ- покрращення, ну это так смешно смотрелось когда он вышел и сказал мол я с «бизнесом» хотя они схематозники,  а не бизнесмэны в принципе, договорился ну наивные поверили, у кого голова на плечах есть тот сразу понял что в 1 месте возьмут в другом заберут при чем еще больше и этому огласки давать не будут.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися