Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 серпня 2019, 11:03

Банкіри розповіли, коли валюта подорожчає

Банкіри прогнозують девальвацію гривні до 26-27 грн/дол до кінця поточного року, а поточне зміцнення нацвалюти пов'язують з підвищеним попитом нерезидентів на ОВДП і високим урожаєм зернових. Про це вони повідомили Українським Новинам.

Банкіри прогнозують девальвацію гривні до 26-27 грн/дол до кінця поточного року, а поточне зміцнення нацвалюти пов'язують з підвищеним попитом нерезидентів на ОВДП і високим урожаєм зернових.
Фото: censor.net.ua

«Підвищений попит нерезидентів на гривневі ОВДП – один із факторів, завдяки якому ми спостерігали зміцнення курсу. Гривня буде зміцнюватися до тих пір, поки продажі з боку нерезидентів створюють надлишкову пропозицію валюти на ринку. Але варто врахувати і сезонні фактори. Наприклад, експорт врожаю. Також варто відзначити, курс може «злетіти» швидше, ніж він до цього знижувався, як тільки інтерес нерезидентів до ОВДП почне скорочуватися», — повідомив начальник відділу продажів казначейських продуктів ОТП Банку Юрій Крохмаль.

Читайте також:Аналітики назвали причини обвалу курсу долара

За його словами, традиційно, до кінця літа/початку осені на валютному ринку спостерігається сезонне збільшення попиту на валюту, і курс йде на підвищення.

Отримати бонус від «Мінфіну» на торговий рахунок Forex

«У цьому році додався фактор іноземних інвесторів, що активно купують гривневі ОВДП, через що очікуваний ріст курсу долара може затриматися до тих пір, поки на ринку присутня пропозиція валюти від нерезидентів. Зміни поточної ситуації варто очікувати після зниження продажів з боку нерезидентів та посилення сезонних факторів. Малоймовірно, що курс долара до кінця третього кварталу вийде за рамки 27», — підсумував банкір.

У свою чергу аналітики Ідея Банку також підтвердили, що основною причиною зміцнення гривні протягом останніх декількох тижнів є активна купівля нерезидентами ОВДП.

 Оформити депозит і отримати бонус від Ідея Банку

«На зміцнення гривні також впливають хороший урожай і ціна на продукцію металургів. За нашими прогнозами, в серпні-вересні курс буде перебувати в межах 24,50-25,50 гривень за долар. Подальше зміцнення гривні ставить під загрозу виконання бюджету країни. До кінця року ми очікуємо курс на рівні 26-27 гривень за долар», — прокоментували в Ідея Банку.

Коментарі - 8

+
+30
Captain  Cisco
Captain Cisco
2 серпня 2019, 11:46
#
Оптимисты.
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
2 серпня 2019, 12:14
#
Они ориентируются на последние аукционы ОВГЗ, после таких аукционов конечно оптимистический настрой по гривне. Просто сейчас МинФин взял «кнут» и будет НБУ пытаться как то с курсом помогать.
+
0
Fuzzy
Fuzzy
2 серпня 2019, 13:28
#
Здравствуйте, Александр. не затруднит ли подсказать на каком ресурсе можно посмотреть график резмещения ОВГЗ Минфином?
+
+12
AleksandrBank
AleksandrBank
2 серпня 2019, 14:12
#
Https://www.minfin.gov.ua/news/ovdp/kalendar-auktsioniv
+
0
Fuzzy
Fuzzy
2 серпня 2019, 14:58
#
Большое спасибо.
+
0
Norris
Norris
2 серпня 2019, 15:53
#
Курс уже пробує вернутися до норми (+ 70 коп / 3 дні). Мінфін загрався у свої аукціони «скільки ви купите, стільки ми й продамо», при цьому нарікаючи на НБУ, що вони не стримують зміцнення гривні (хоча ті «таряться» так сильно, як можуть). Сьогодні, нарешті, Мінфін оголосив про ліміти на наступний аукціон (до 3 млрд гривень, на 6 серпня). Це вже хороший початок, бо зменшить зовнішні вливання на міжбанк. Як наслідок - більш реальний курс, який так потрібен для виконання бюджету. Можливо, це також вмотивує експортерів почати по-трохи зливати валютну виручку, хоча таке більш реально при курсі 26.5 і більше (рівень початку весни).

Покупці ОВДП знають про всі ризики «халявних відсотків», тож паніки з їх сторони можна не очікувати. Якщо ж наступного тижня таки буде ажіотаж з ОВДП, на який сподівається Мінфін, то може останній наважиться врізати відсотки по дохідності.

Будемо спостерігати.
+
0
Mirax ☆
Mirax ☆
2 серпня 2019, 23:54
#
Якi лiмiти, ми ж не в совку! Хай зменшать проценти по облiгацiях i нерезиденти самi знизять свiй апетит.
+
0
squeez
squeez
3 серпня 2019, 11:50
#
Да ничего они не рассказали, так , сослались на 3 квартал и до 27 грн - мы и сами тут читая каждый день новости можем то же самое прикинуть,с такой дельтой по времени
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися