Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 серпня 2019, 16:12

Хто отримав найбільше замовлень на ProZorro

Три роки тому використання системи електронних публічних закупівель ProZorro стало обов'язковим для всіх держзамовників. Хто з держустанов найбільше витратив на закупівлі в минулому році і хто з компаній перемагав найчастіше, розповіли експерти торгового майданчика Zakupki.Prom.ua і моніторингового порталу DoZorro.

Три роки тому використання системи електронних публічних закупівель ProZorro стало обов'язковим для всіх держзамовників.
фото: censor.net

ТОП-5 найактивніших замовників на ProZorro

  1. Другий рік поспіль влада м. Києва утримує перше місце в ТОП найактивніших замовників у ProZorro. З 1 серпня 2018-го по 1 серпня 2019-го Київська міська державна адміністрація (КМДА) оголосила понад 52 тис. тендерів.
  2. Міністерство інфраструктури здійснило в два рази менше закупівель, а саме 25,2 тис.
  3. Дніпропетровська облдержадміністрація оголосила 18,3 тис. закупівель.
  4. Вінницька облдержадміністрація здійснила 14,7 тис. закупівель.
  5. Дніпровська міськрада провела 12,3 тис. тендерів.

Хто витратив більше за всіх

  1. Як і в минулому році, на першому місці за вартістю закупівель Міністерство інфраструктури. Відомство виділило на тендери – 190,5 млрд грн.
  2. КМДА витратила 73,6 млрд грн.
  3. Міністерство економічного розвитку здійснило закупівель на 45,8 млрд грн.
  4. Міністерство вугільної промисловості — 41,7 млрд грн.
  5. Міністерство оборони закупило на порталі товарів і послуг на 34 млрд грн.

Хто виграв найбільше тендерів

  1. Серед постачальників найуспішнішими стали минулорічні лідери – ТОВ «БАДМ-Б». Такого результату вони досягли в результаті перемоги в 2 587 закупівлі.
  2. Зовсім трохи відстає від них «Епіцентр К». Компанія подала 2 259 переможних пропозицій.
  3. «ЛІВАЙН ТОРГ» отримала 1 704 перемоги.
  4. ТОВ «Український папір», у якого 1558 перемог .
  5. ПП «ОККО КОНТРАКТ»: вони стали першими в 1 407 закупівлях.

Хто заробив найбільше

  1. За сумою переможних пропозицій лідирує китайська компанія Dongfang Electric International Corporation (DEIC), яка виграла тендер на 19 млрд грн. Саме вона буде реконструювати енергоблок на Слов'янській ТЕС.
  2. ТОВ «Автомагістраль-Південь» отримала 8,7 млрд грн.
  3. ПАТ «Київметробуд» — сума їх переможних пропозицій склала 6,2 млрд грн.
  4. ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ», йому перемоги в тендерах принесли 5,8 млрд грн.
  5. «ТЕХНО-БУД-ЦЕНТР» виграв у тендерах на суму 4,7 млрд грн.

Коментарі - 2

+
+29
Irina Irina
Irina Irina
2 серпня 2019, 10:40
#
Привет! Во-первых, заголовок «Кто заработал больше всего» неправильный, т.к. сумма закупки - это еще не заработок... Во-вторых, в тендерах участвуют компании, у которых в КВЭДах стоит оптовая торговля, а тендер - это продажа конечному потребителю, т.е. розница... Украинский папир продает конечному потребителю 100 пачек бумаги дешевле, чем продает мне (мы занимаемся обеспечением офисов), т.е. убивает микробизнес. Не знаю, почему DoZorro не отслеживает то, что компании, которые занимаются оптовой торговлей (по КВЭДам) и, не имея «розничных» КВЭДов, продают конечному потребителю. И потом очень легко отследить «договоренности» в больших торгах: несколько компаний договорились и «гуляют, как хотят по просторам ProZorro!!!» Их «аффилированность» очень хорошо видно, если посмотреть на «засновників»... Куда смотрят наши антикорупционные органы непонятно?.. А ведь все посоздавали от отдела до департамента по борьбе с коррупцией?!!! И еще я считаю одной из больших коррупционных составляющих - оплату за участие в тендере! Для чего ее дифференцировали? Чтобы зарабатывали площадки «на голом месте»!!! И чтобы не дать развиваться микробизнесу! А количество тендерных документов?!!! Тендерная палата отдыхает!!! Якщо Замовник робить післяплату, то для чого вся катавасія з документами та гарантіями?... Замовник отримав товар, оплатив після приймання по кількості та якості, і все!!! Для чого ці всі бумажки?!!! Для того, щоб придратися до «чужого» та вибрати «свого» постачальника!!!
+
+30
Irina Irina
Irina Irina
2 серпня 2019, 11:00
#
В большой, по сумме, тендер с оплатой за участие, например 540 или 1700 грн.(!!!), а для площадки все равно - маленький тендер или большой - то же количество документов и процедур(опять же почему разная стоимость участия?..), заходят две-три договорившиеся компании. И с разницей в 2000 грн. на бюджете от 800 тыс. грн. выигрывают с прибылью иногда до 30-40% бюджета... И так много-много раз... И ни ProZorro, ни DoZorro, ни НАБУ ничего с этим поделать не могут и не смогут.., пока плата за участие не станет доступной для микробизнеса!!! И пока не узаконят минимальный «вичерпний»
перечень тендерных документов! И тогда тоже придумают схемы, наверное.., но это уже будет сложнее, и какое-то время бюджет получит ощутимую экономию...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися