Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 липня 2019, 17:58

Бізнес підтримує запровадження в Україні IBAN

Бізнес підтримує запровадження в Україні з 5 серпня стандарту відкриття банківських рахунків із застосуванням міжнародного номера IBAN. Про це заявили в Європейській Бізнес Асоціації, коментуючи відповідне рішення НБУ.

Бізнес підтримує запровадження в Україні з 5 серпня стандарту відкриття банківських рахунків із застосуванням міжнародного номера IBAN.
Фото: espreso.tv

Що це дасть

  • За оцінками асоціації, введення стандарту IBAN дозволить уніфікувати процес відкриття та ідентифікації рахунків клієнтів банків з європейськими стандартами.
  • Крім того, однією з переваг нового стандарту стане скорочення реквізитів рахунків, що дасть змогу уникнути помилок при розрахунках.

Раніше в НБУ повідомили, що українські банки з 5 серпня будуть відкривати нові рахунки клієнтам із застосуванням IBAN, а вже з 1 листопада застосування IBAN стане обов'язковим для клієнтів усіх банків України при переказах грошових коштів.

Так, корпоративні клієнти Приватбанку і підприємці отримають нові номери рахунків у міжнародному форматі IBAN з 5 серпня. Як повідомили в банку, перехід на нові реквізити рахунків буде відбуватися автоматично.

Що таке IBAN

IBAN — міжнародний номер банківського рахунку, складається з 29 буквено-цифрових символів. Перші 10 знаків – код країни, контрольне число і код банку.

Зокрема, перші дві літери UA вказують на код України, наступні два знаки – контрольні, вони призначені для перевірки справжності рахунку та захищають інформацію від помилок. Наступні шість цифр – код МФО банку.

Коментарі - 1

+
0
yarg
yarg
31 липня 2019, 20:40
#
«унифицировать процесс открытия счета  с европейскими стандартами» 

они с дуба упали. Какое отношение имеет номер счета к процессу его открытия. И не дай нам бог ввести в этом деле европейские стандарты - половина бизнеса без счетов останется.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися