Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 липня 2019, 16:00

Ціну на електроенергію можна знизити мінімум на 10% — Герус

Представник президента в Кабміні Андрій Герус заявляє про можливість знизити ціну на електроенергію для промисловості на 10% від поточної після подорожчання на третину. Про це він повідомив в інтерв'ю РБК-Україна.

Представник президента в Кабміні Андрій Герус заявляє про можливість знизити ціну на електроенергію для промисловості на 10% від поточної після подорожчання на третину.
Фото: rbc.ua

Що це значить

«Ми зараз шукаємо способи, як це подорожчання електроенергії можна частково відмотати назад. Від сьогоднішнього рівня ціну електроенергії можна зменшити, на мою думку, мінімум на 10%», — сказав Герус.

При цьому він додав, що не повинно бути жодних пільг, додаткової ренти.

Також Герус повідомив, що він негативно оцінює новий ринок електроенергії у тому вигляді, в якому він є зараз.

Читайте також: В Укренерго повідомили про зміни в платіжках

«Я не прихильник „паперових реформ, реформ у презентаціях і на Facebook. Ми робимо реформи не для Європи, Америки і МВФ, ми робимо реформи для України. Реформи повинні приносити користь резидентів України в реальному житті: бізнесу і населенню. У нас же ціни в липні зросли на 25%, це найбільше одноразове зростання ціни е/е за 25 років зі зрозумілими наслідками для інфляції та економіки. Тобто це не питання енергетики, це питання економіки“, — сказав він.

Читайте також: «Укренерго» отримала великий фінансовий ресурс після введення ринку електроенергії — ЗМІ

Раніше НАК „Укренерго“ заявила, що середньозважена ціна на електроенергію для промисловості зросла на 29,22%, або на 472 гривні/МВт-год до 2 090 гривень/МВт-год після запуску нової моделі ринку.

Однак, за словами глави НКРЕКПОксани Кривенко, з1 серпня вартість електроенергії для промислових підприємств в Україні незначно знизиться у зв'язку з тим, що з наступного місяця знижується тариф для «Укренерго».

Коментарі - 1

+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
29 липня 2019, 16:38
#
Кто оплатит разницу за переплату за последние 5 лет?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися