Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 липня 2019, 16:23

Держспоживслужба зобов'язала повернути споживачам понад 100 мільйонів

«Протягом І півріччя 2019 року фахівці здійснили 227 планових і 107 позапланових перевірок суб'єктів господарювання з питань дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів провела перевірку додержання вимог щодо ціноутворення і зобов'язала порушників повернути споживачам кошти на суму 105,5 млн грн.
Фото: news.dtkt.ua
Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів провела перевірку додержання вимог щодо ціноутворення і зобов'язала порушників повернути споживачам кошти на суму 105,5 млн грн. Про це повідомляє Держспоживчслужба.

Що відомо

Відповідно до прийнятих розпоряджень і рішень про застосування адміністративно-господарських санкцій порушники зобов'язані повернути кошти споживачам на загальну суму 105,5 млн грн, з яких 90,5 млн грн», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Мінфін оприлюднив новий законопроект про кешбек

Наголошується, що під час проведення перевірок порушення встановлені у 238 випадках. За результатами проведених перевірок прийнято 151 рішення про застосування до суб'єктів господарювання адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 6,6 млн грн і 129 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності шляхом накладення штрафів на загальну суму 31,4 тис. грн.

Також складено 170 приписів щодо усунення порушень під час формування, встановлення, застосування державних регульованих цін/тарифів та приведення їх у відповідність з вимогами чинного законодавства.

Читайте також: Зеленський скасував «драконівські штрафи» за порушення касової дисципліни

Наголошується, що в результаті зменшення розмірів запланованих і затверджених тарифів на житлово-комунальні та інші види послуг, а також приведення цін на фармацевтичному ринку до економічно обґрунтованого рівня, в 1 півріччі 2019 року Держспоживчслужба попередила обрахування споживачів в розрахунку на річні обсяги надання послуг на загальну суму 32,3 млн грн.

Також протягом звітного періоду виявлено необґрунтоване фінансування з бюджету на виплати пільг та субсидій на житлово-комунальні послуги на 5,3 млн грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися