Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 липня 2019, 14:21

Visa збільшила прибуток на 33%

Одна з найбільших платіжних систем Visa за рік збільшила показник чистого прибутку на 33%, що виявилося вищим за очікування експертів. Також збільшилась виручка. Як повідомляє lblv.com, ринкові експерти впевнені, що акції компанії будуть рости.

Другий квартальний період для компанії, що займається міжнародними платежами, завершився зростанням прибутку і виручки. Цьому сприяло стабільне зростання економіки і збільшення платоспроможності населення США.

Після публікації квартальної звітності багато фінекспертів підвищило прогноз по акціях корпорації. Так, аналітики Deutsche Bank впевнені, що акції Віза за рік піднімуться на 24%.

Фінансові показники Visa

У річному співвідношенні показник чистого прибутку Віза збільшився на 33%, склавши 2,33 мільярда доларів. Показник скоригованого прибутку на акцію піднявся до 1,37 долара, перевищивши очікування аналітиків на 0,05 долара. Перевершила прогнози експертів також виручка платіжної системи − показник склав 5,84 мільярда доларів, збільшившись на 11,5%.

Істотне зростання прибутку пов'язане з виплатою у минулому році 600 мільйонів доларів після судових розглядів. Також прибуток і виручка збільшилися через зростання платіжних операцій, які пройшли через Віза.

Стабільний ріст американської економіки сприяє збільшенню витрат населення США, в тому числі через карти цієї платіжної системи.

Visa працює над зростанням конкурентоспроможності

У другому квартальному періоді клієнти Visa витратили у платіжній системі більше 2,23 трильйона доларів. Це більше минулорічного показника на 8,7%. Обсяг оброблених транзакцій збільшився на 11,7%, склавши 35,43 мільярда доларів.

Робота системи налаштована так, що корпорація отримує комісію з кожної проведеної транзакції. Тому прибуток Visa збільшується з кожним новим клієнтом. Результати минулого кварталу показали, що користувачі віддають перевагу картам Віза замість готівкового розрахунку і карт Американ Експрес і Мастеркард.

Компанія взяла курс на розширення. Протягом трьох місяців корпорація придбала чотири компанії. Це дві платіжні компанії (Earthport і Payworks), а також проект Verifi, що займається боротьбою з аферистами, і фінансова організація Rambus. За рахунок цих покупок Visa планує посилити ринкову конкурентоспроможність, вважають аналітики lblv.com.

Більшість експертів припускає, що компанія має потенціал для довгострокового зростання, тому впевнені, що зараз найбільш вдалий час для покупки акцій Visa.

Дмитро Доронін, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін