Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 липня 2019, 14:18

У скільки бізнесу обходиться витік даних (дослідження)

Витік даних в середньому коштує бізнесу 3,92 млн доларів у перерахунку на один інцидент. Про це повідомляється в щорічному звіті, виконаному Ponemon Institute за замовленням IBM Security, пише ain.ua.

Витік даних в середньому коштує бізнесу 3,92 млн доларів у перерахунку на один інцидент.
Фото: ubr.ua

Згідно з дослідженням, вартість витоків зросла на 12% за останні 5 років. При цьому, для компаній зі штатом менше 500 співробітників вони виявляються ще небезпечніше.

Кібератака для них може обернутися втратами до $2,5 млн — при річній виручці в $50 млн і менше здатна серйозно позначитися на бізнесі.

Також повідомляється, що зросла кількість «мега-зломів» — в них викрадають більше мільйона записів. Такі витоки обертаються великою втратою. 1 млн записів обійдеться компанії в $42 млн, а 50 млн — вже в $388 млн.

При цьому вартість витоків виявляється не відразу. Хоча 67% втрат припадає на перший рік після злому, ще 22% і 11% припадають на другий та подальші роки відповідно. В середньому, на виявлення та ідентифікацію витоку йде 279 днів.

Для організацій в особливо зарегульованих сферах, таких як, охорона здоров'я, фінанси та фармацевтика довгострокові втрати можуть виявитися більше короткострокових.

Примітно, що в сфері охорони здоров'я ще й найвищі показники шкоди. Тут один злам коштує в середньому $6,5 млн.

Один із способів скоротити збитки — тримати напоготові команду швидкого реагування, а також ретельно тестувати власний план дій на випадок злому. Організаціям з такою підготовкою витоку в середньому коштують на $1,23 млн дешевше.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися