Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 липня 2019, 12:10

У Києві ліквідували центр мінімізації митних платежів

Працівники Державної фіскальної служби (ДФС) ліквідували центр мінімізації митних платежів у Києві, через який в 2018-2019 роках було проведено операцій на 250 млн гривень. Про це повідомила прес-служба ДФС.

Працівники Державної фіскальної служби (ДФС) ліквідували центр мінімізації митних платежів у Києві, через який в 2018-2019 роках було проведено операцій на 250 млн гривень.
Фото: p-p.com.ua

Деталі схеми

У межах розслідування було встановлено групу осіб, які надавали столичним підприємцям послуги з мінімізації митних платежів при імпорті в Україну косметичних товарів.

У ДФС повідомляють, що за результатами санкціонованих обшуків з незаконного обігу вилучено грошові кошти в національній та іноземній валютах в еквіваленті майже 2 млн гривень, золоті злитки вартістю 124 тис. гривень, фінансово-господарські документи, чорнові записи та електронні носії інформації.

«Для прикриття своєї незаконної діяльності фігуранти створили групу підприємств-імпортерів, ТОВ (платників єдиного податку). Надалі за замовленням „клієнтів“ — фізичних осіб-підприємців, власників роздрібних торговельних мереж, які здійснюють торгівлю косметичним засобами, фігуранти укладали зовнішньоекономічні контракти між підконтрольними імпортерами та компаніями з Китаю, країн ЄС та Південної Кореї на поставку певного виду косметичних засобів», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: ДФС оголосила спецоперацію по боротьбі зі схемами на митниці

У ДФС зазначили, що при цьому для розмитнення зазначених товарів зловмисники використовували підроблені документи з недостовірними відомостями щодо вартості, кількості і асортименту імпортованих товарів, які спеціально виготовляли від імені підконтрольної компанії-нерезидента для мінімізації сплати митних платежів.

У підроблених документах вартість товарів занижувалася в середньому у 8 разів. Розмитнену таким чином продукцію «документально» реалізовували на адресу підконтрольних транзитних МЗД (мереж зберігання даних), а фактично передавали замовникам, які продавали її за готівку без відображення в бухгалтерському і податковому обліку.

Коментарі - 2

+
+49
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
25 липня 2019, 12:42
#
Все это полный бред! При нашем ТКУ и при шести!!! способах (описанных) определения цены можно любого импортера обвинить в чем угодно! Статья для не посвященных! Попахивает откровенной «заказухой» в поддержании нового руководства и таможни и налоговой. То что «прицепили» реализатора, это возможно, а на счет импортера и фирмы нерезидента (тем более в ЕС ) как то сомнительно -очень много задействовано структур в этой схеме. от Торговой палаты и экспортного бюро страны отправителя до  нашей ( на 100% крышуемой чиновниками брокерской компании) Лично я жду очередного передела рынка импортых товаров ( особенно с ЕС ) и по группам имеющих постоянный спрос! Завести товар это не проблема, проблема в таможенной ( учитывая конкуренцию ) очистке, и реализации! Крупные розницы очень тесно «сотрудничают» с чиновниками по борьбе с конкурентами на ввозимый товар! Жду подобных статей о «контрабанде» кофе и детского питания !
+
0
squeez
squeez
25 липня 2019, 22:56
#
Так уже идет передел рынка, захвачивают объекты своими уже, смотрите начал ставить начальников, мэра Киева в сторону, Киев это огромный поток бабла, на котором в свое время Черновецкий норм себя чувствовал потом Володя, сейчас своего посадят , идет захват власти и передел рынка
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися