Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 липня 2019, 17:52

Від швидкої допомоги до шахрайства: де правда у відгуках про Moneyveo

У житті бувають ситуації, коли гроші потрібні терміново — буквально протягом декількох хвилин. І часто вільної готівки на руках нема. Вирішується ця проблема по-різному: хтось бере в борг у родичів, друзів, знайомих, колег, сусідів, хтось знімає гроші з кредитної картки, хтось біжить до найближчого ломбарду або обмінного пункту. Але якщо перераховані способи — не варіант, це ще не кінець.

На допомогу приходять компанії, які спеціалізуються на мікропозиках. Одна з них — Moneyveo. На відміну від банків, «Манівео» працює за спрощеною системою оформлення кредиту. Але така простота не стосується надійності та безпеки — у цьому питанні компанія не поступається великим фінансовим установам.

Чому люди обирають «Манівео»?

Перша й головна перевага — легкість оформлення позики. Щоб отримати кредит, потрібно мати доступ до інтернету та кілька хвилин вільного часу. Під час подачі першої заявки доведеться трохи попотіти, але це заради власної ж безпеки. Однак у разі подальшої співпраці клієнт зможе отримувати грошову позику в кілька кліків 24 години на добу, без перерв і вихідних. Щоб оформити перший кредит, необхідно заповнити детальну анкету та дочекатися рішення автоматичної системи скорингу.

Під час оформлення першого кредиту клієнту нараховується мінімальна процентна ставка 0,01 без прихованих комісій і додаткових платежів. Система видачі кредитів працює чітко, швидко та прозоро. Калькулятор на сайті автоматично прораховує суму, і позичальник одразу бачить, коли та скільки йому потрібно буде повернути.

До речі, про повернення. Погасити кредит позичальник може одним із зручних для нього способів:

● через особистий кабінет;

● онлайн-майданчики;

● термінали;

● інтернет-банкінг.

Для тих клієнтів, у яких не виходить вчасно виплатити борг, у компанії передбачена система відстрочки платежу.

І ось тут виникає питання. Якщо все так просто, чесно та надійно, звідки тоді незадоволені клієнти та негативні відгуки?

Оформлюючи кредит, людина малює перед собою райдужні картини недалекого майбутнього: «Вирішу свої термінові фінансові проблеми, швидко розрахуюся з позикою й усе — гора з плечей, ось тоді заживу!». Ніхто не планує заздалегідь створювати собі труднощі з невиплатами і простроченням. Навряд чи знайдеться такий позичальник, у мріях якого про світле майбутнє — шахрайство, непідйомний борг, суд, зіпсована кредитна історія, колектори. Але проблеми іноді виникають. Як і чому — спробуємо розібратися.

Принцип роботи МФО: жорстко, але справедливо

«Манівео» — фінансова компанія, а не благодійний фонд допомоги нужденним. Її основна мета — заробляти гроші від видачі позик фізичним особам. Простіше кажучи, отримувати прибуток з відсотків. За таким же принципом працюють ломбарди та банки. Тут немає нічого нового й «шахрайського». Якщо, звичайно, не вважати всю світову банківську систему шахрайською.

Moneyveo — компанія, що працює на ринку України не один рік, більш того, вона й надалі планує працювати у своєму бізнес-секторі. Тому їй просто невигідно займатися шахрайськими схемами, які шкодять репутації, загрожують скандалами, судовими розглядами, арештами та банкрутством.

МФО — не ломбард, вона не бере під заставу у своїх клієнтів ніяких матеріальних цінностей; не банк, який, перш ніж видати кредит, змусить людину пройти сім кіл пекла. Мікрофінансування пов’язане з великими ризиками. Компанія вкладає у цей ризик свої гроші, тому й бере дорого з клієнтів, що провинилися.

Чому люди стикаються з проблемами у «Манівео»?

Одразу необхідно зробити застереження: «проблеми» не входять до спектру послуг компанії, і при детальному розгляді кожної історії зі знаком мінус, проблема виявляється привнесеною ззовні. Але про все по порядку.

Через особливості роботи мікрофінансових організацій і виникає перша «проблема». З нею стикаються ті клієнти, які беруть кредит, не вивчивши уважно умови договору — ті, хто розраховує на «може пощастить». Позичальники ж не завжди бувають сумлінними. Компанія не приховує розмір відсоткових ставок, суму штрафів і пені у разі несвоєчасного погашення боргу. «Манівео» готова надати клієнтам швидкі гроші без шахрайств і банківської паперової тяганини й за це має право очікувати виконання усіх договірних зобов’язань від позичальника, вимагати від нього більшого у разі форс-мажорів.

Слід зауважити, що МФО, активно рекламуючи свої послуги, при цьому не нав’язується своїм потенційним клієнтам. Співробітники «Манівео» не телефонують громадянам із пропозицією взяти кредит. Ця реклама пасивна: є попит — народжується пропозиція, але остаточне рішення залишається за клієнтом.

Чи дійсно у Moneyveo так багато незадоволених клієнтів: скільки їх насправді?

Жоден позичальник, який вчасно погасив борг або грамотно здійснив пролонгацію, не мав з «Манівео» ніяких проблем. І тут вимальовується наступний нюанс, пов’язаний з «великою» кількістю негативних відгуків. Люди, у яких все добре, не пишуть відгуки, у них немає потреби говорити про те, що все йде за планом, вони не загострюють на цьому свою увагу. Так уже влаштована людська психіка, що хороше вона сприймає як даність і не фіксується на цьому. А ось погане викликає сильний резонанс. Тому й виходить необ’єктивна картина з відгуками про Moneyveo в інтернеті. Переважна більшість кредитних історій — це історії з щасливим кінцем, про які ніхто не знає, адже щастя, як і гроші, любить тишу.

Інший момент, крім однобокості та явно несправедливої переваги в бік негативу, — відверта брехня та наклеп. Чорний піар не шкодує нікого. Авторами негативних відгуків і сумних історій про зруйноване життя через кредит можуть бути конкуренти або просто «небайдужі» люди, уявні потерпілі. Насправді ж виявляється, що боржник, який поливає брудом компанію, — просто фейк, він ніколи не був клієнтом організації, а значить, і «проблеми» немає.

Реальні історії шахрайства

Цей розділ невеликий саме тому, що реальних історій шахрайства мало, і жодна з них не пов’язана з неправомірними діями компанії «Манівео». Історії оформлення кредиту без відома позичальника дійсно трапляються. Шахраї можуть навмисно скоїти крадіжку особистих речей або скористатися загубленим телефоном, забутою банківською картою, даними про людину, які зберігаються у різних місцях і установах. У деяких випадках шахраями виявляються найближчі люди, яким потерпілий довіряв, як собі самому.

Як працює система безпеки «Манівео» і чому вона виключає можливість внутрішнього шахрайства

Дані клієнта надійно охороняються системою безпеки. Співробітники компанії проходять жорсткий відбір, для деяких він включає перевірку на поліграфі. Інформація, отримана від клієнта, проходить через систему шифрування даних і ніколи не передається третім особам без його згоди.

Історії внутрішнього шахрайства в Moneyveo неможливі. Адже електронні операції здійснюються відповідно до міжнародних стандартів безпеки PCI DSS. Так само працюють платіжні системи Mastercard і Visa. Карткові коди CVV2 ніде не зберігаються, їх не потрібно вводити, заповнюючи анкету. Потреба в них виникає лише у момент здійснення операції з переказу грошей, і запитує їх не компанія, а комп’ютерний робот, який одразу ж видаляє ці дані зі своєї пам’яті. Таким чином, співробітники компанії ніяк не зможуть скористатися карткою клієнта для незаконних транзакцій. А от зловмисники, до рук яких потрапила банківська карта, або які бачили цифри на її звороті, можуть вчинити протиправні дії.

Історії зі щасливим кінцем

Справедливість панує там, де повинна, для тих, на чиєму боці правда. «Манівео» не менше за своїх клієнтів зацікавлена у позитивному та справедливому вирішенні проблеми. З ініціативи компанії у жовтні 2018 року розпочав роботу сайт Antifraud.moneyveo.ua, де люди, що постраждали від рук аферистів, можуть подати заявку про те, що їх телефонами, картами та особистими даними скористалися треті особи з метою наживи. За два місяці роботи надійшло близько 450 заявок. І в 350 випадках факт шахрайства був підтверджений. Компанія анулювала кредити, очистила кредитні історії постраждалих. У всіх випадках у судах організація була визнана потерпілою стороною.

Для Moneyveo негативні історії так само невигідні та згубні, як і для осіб, що постраждали. Компанія зацікавлена у подальшому веденні бізнесу та процвітанні. Тому вона невпинно працює над вдосконаленням софта та технічної складової для захисту клієнтів від шахрайських дій третіх осіб і підтримки репутації надійного партнера з надання швидкої фінансової допомоги.

Коментарі - 4

+
+64
Anko
Anko
24 липня 2019, 22:36
#
Грустно, Минфин рекламирует «финансовых шакалов». Ставка по кредиту то сладкая (0,01% в день), но весь расчет на то, что клиент просрочит погашение. Цитата с сайта Манивео: «Просрочка. В случае нарушения клиентом сроков оплаты кредита и невыполнения обязательств по договору, вместо обычных процентов по займу начнут начисляться 3% в день — проценты за пользование денежными средствами в размере 1,7% от суммы кредита и пеня в размере 1,3% от суммы кредита.»
+
0
bonv
bonv
24 липня 2019, 23:21
#
Банки идут нам навстречу: дают денег столько, сколько хотим мы, чтобы взять с нас столько, сколько хотят они.
+
+2
bonv
bonv
24 липня 2019, 23:19
#
Це вже вже точно боржник - раб позичальника....
+
+8
bonv
bonv
24 липня 2019, 23:20
#
Хотите похудеть?
Поможет украинская стандартная диета - оформите кредит и начинайте принимать любую пищу 4 раза в день, затем 4 раза в неделю, в месяц... в год.
Если к концу года не похудеете, на второй год - обязательно!!!

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися