Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 липня 2019, 11:14

Рентабельність Приватбанку залишається високою та буде зростати — Moody's

Рентабельність Приватбанку залишиться високою та зростатиме протягом наступного року за рахунок високого комісійного доходу та збільшення чистого процентного доходу. Про це йдеться в оновленому кредитному аналізі банку, опублікованому міжнародним рейтинговим агентством Moody's.

Рентабельність Приватбанку залишиться високою та зростатиме протягом наступного року за рахунок високого комісійного доходу та збільшення чистого процентного доходу.
Фото: epravda.com.ua

Як наголошується в документі, за перше півріччя 2019 року Приватбанк повідомив про рекордний чистий прибуток у розмірі 18,3 млрд грн та, ймовірно, збереже тенденцію до поліпшення прибутку до кінця року.

Також експерти Moody's прогнозують протягом найближчого року збереження високого рівня ліквідності Приватбанку, в якого високоліквідні активи становлять близько 70% сукупних активів.

Читайте також: Fitch підтвердило рейтинг Приватбанку зі стабільним прогнозом

На думку експертів Moody's, будь-який потенційний відтік депозитів буде керованим для Приватбанку, тому що його буфер ліквідності повністю покриває всі депозити фізичних осіб і корпоративні депозити до запитання.

Читайте також: Чортова дюжина надійних банків. Приват та іноземці

Приватбанк дотримується нових вимог до ліквідності для SIFI (набувають чинності з 2020 року) і його коефіцієнти ліквідності значно вищі за мінімум.

Норматив достатності сукупного капіталу банку станом на 1 червня 2019 року становив 15,9%. Визнаний системно значущим фінансовим інститутом (SIFI), Приватбанк буде відповідати новим вимогам до капіталу через його високий запас регулятивного капіталу та сильні внутрішні джерела генерації капіталу.

 Оформити депозит в Приватбанку

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися