Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 липня 2019, 10:15

Інвестори «перебігають» з облігацій в європейську нерухомість — Bloomberg

У той час як від Європейського центробанку чекають перезапуску стимулів для прискорення зростання та інфляції в єврозоні, один сегмент економіки — ринок житла — не потребує імпульсу ззовні. Про це ЕП з посиланням на Bloomberg.

У той час як від Європейського центробанку чекають перезапуску стимулів для прискорення зростання та інфляції в єврозоні, один сегмент економіки — ринок житла — не потребує імпульсу ззовні.
Фото: ukrinform.ua

Ціни на житло в єврозоні в 2018 році підвищилися в середньому на 4,6%, що близько до максимальних темпів з докризових часів.

Навіть в умовах спостережуваного в 2019 році уповільнення вони все одно зростають приблизно втричі швидше споживчих цін.

 Інвестиція в нерухомість

Це не безконтрольний бум, пише видання, але в порівнянні з бондами континенту, де низькі і негативні ставки означають, що в багатьох випадках інвестори навіть не можуть випередити інфляцію, цей ринок — мрія для мисливців за прибутковістю.

Економісти і консультанти з нерухомості стверджують, що ринок житла залишиться відносно гарячим ще рік-два, приносячи інвесторам приблизно 4%, в той час як від держоблігацій єврозони насилу можна отримати прибутковість більше 1%.

«Нерухомість — один з дуже небагатьох інструментів, які все ще забезпечують пристойний дохід. Інструменти з фіксованою дохідністю здаються жахливими великим інвесторам на кшталт пенсійних фондів і навіть власникам невеликих заощаджень», — зазначає економіст Алехандро Інуррьета.

Коментарі - 6

+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
23 липня 2019, 10:46
#
Ждём очередные стенания значит после очередного обвала)
+
0
brigadirius
brigadirius
23 липня 2019, 10:54
#
4 % в Европі, чи 10 % в Україні ?
+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
23 липня 2019, 11:07
#
Если считать амортизацию и простои и в Украине нет 10%. Плюс ещё и курсовые и страновые риски.
+
0
brigadirius
brigadirius
23 липня 2019, 11:32
#
Чтобы не было простоев нужно с самого начала выбирать адекватных и перспективных арендаторов. Даже если они и будут платить чуть меньше среднерыночной цены. Ну и изначально договориться о поточных ремонтах за их счёт. Ну а насчёт 10 %, то не буду судить о других городах, но в Киеве даже 10 % в год не предел.
+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
23 липня 2019, 12:01
#
Киев в этом плане исключение,но количество строящихся объектов со временем в любом случае будет давить на цену переизбытком предложения,а с арендаторами всегда может иметь место человеческий фактор. И как правило имеет.
+
0
Консультант  з Нерухомості
Консультант з Нерухомості
25 липня 2019, 11:24
#
Акційні пропозиції від Укрбуд

ЖК Urban Park від 19 780 грн/м2
ЖК Solar City від 21 160 грн/м2

У користувачів порталу «Мінфін» є можливість підписатися на канал з актуальними новинами про нерухомість — https://t.me/minfin_realty

Про іпотеку, розтермінування та держпрограми докладно у статті
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися