Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 липня 2019, 17:37

В Україні оновлять норми з проектування кафе і ресторанів

Мінрегіон оновить державні будівельні норми з проектування підприємств харчування. Про це повідомив в Facebook заступник міністра ЖКГ Лев Парцхаладзе.

Мінрегіон оновить державні будівельні норми з проектування підприємств харчування.
Фото: 05366.com.ua

Що зміниться

Зокрема, у нових нормах пропонують запровадити сучасну класифікацію таких об'єктів на заміну старої радянської.

За словами Парцхаладзе, в Україні дуже застаріла класифікація закладів громадського харчування, яка діє ще з радянських часів.

Заступник міністра наголошує, що це може призвести до порушень в облаштуванні приміщень, проведенні комунікацій і дотриманні санітарних вимог.

«У чинних нормах ДБН щодо закладів харчування містяться тільки такі їх різновиди: ресторани-бари, кафе, кав'ярні, кафе-бари, кафе-пекарні, кафетерії, закусочні (пельменні, вареничні, піцерії, котлетні, млинцеві і т. д.), бари, нічні клуби, пивні зали, їдальні, буфети тощо.

Але зовсім не визначені такі сучасні заклади, як фастфуд, вулична їжа (стрітфуд), фудкорты, лаундж-бари, бургерні, кондитерські, паби, суші, детокс-, спорт-і smoky-бари та інші», — заявив він.

Також у чинних нормах не врегульовано питання можливої зміни / перекваліфікації одного різновиду закладу в інший.

Читайте також: Мінрегіон хоче зробити обов'язковим проектування електрозарядок на АЗС

«Ми зараз активно працюємо над оновленням норм загальної командою — з експертами та фахівцями будівництва, а також і самими рестораторами та громадськістю», — додав Парцхаладзе.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися