Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 липня 2019, 9:21

Нацкомісія хоче змінити правила видачі кредитів

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг оприлюднила законопроект щодо змін надання коштів у позику. Законопроект опублікований на сайті Нацкомфінпослуг.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг оприлюднила законопроект щодо змін надання коштів у позику.
Фото:

«Розробку законопроекту зумовило збільшення кількості скарг споживачів, які отримали фінансову послугу з надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, та збільшення кількості порушень законодавства про фінансові послуги фінансовими установами, що надають таку послугу», – ідеться в розпорядженні.

 Кредити готівкою в Україні

Що пропонують змінити

  • обмежити максимальний розмір штрафних санкцій, нарахованих на прострочену заборгованість. У договорі повинно бути зазначено, що більше від конкретної фіксованої суми вимагати з людини не можна.
  • зазначати процентну ставку за позикою, її тип, порядок її обчислення, у тому числі порядок зміни, індекси, що застосовуються для розрахунку змінюваної процентної ставки. Індекс, що застосовується для розрахунку змінюваної процентної ставки, повинен відповідати вимогам, встановленим Цивільним кодексом України;
  • зазначати інформацію про наслідки прострочення виконання зобов’язань зі сплати платежів, у тому числі розмір неустойки (штрафу, пені), процентної ставки, інших платежів, які застосовуються чи стягуються при невиконанні зобов’язання за договором позики.
  • зазначати граничний розмір загальної суми компенсації за договором позики у разі невиконання позичальником зобов’язань за договором, виражений в абсолютній величині в національній валюті України.

Коментарі - 3

+
+8
corsww
corsww
22 липня 2019, 9:38
#
Я хочу купить виллу на Канарских островах но постоянно что то мешает.
 Мечтать не вредно. Вот если бы так и сделали вот тогда это была бы новость. А так. Набежит толпа которым банки отстегивают и скажут нет нельзя такое принимать и опять это все останется только мечтой.
+
+7
Andrey M
Andrey M
22 липня 2019, 10:45
#
Хоч би розібралися в новині а потім коментували.
Тут взагалі мова за фін компанії йде.

Ну і журналістам та редакторам Мінфіну варто давати більш розширену інформацію і вказати що це контролюючий орган фін компаній — Нацкомфінпослуг
+
0
yarg
yarg
22 липня 2019, 9:42
#
Щас набежит толпа вечных заемщиков и клиентов коллекторов и будут верещать что это измена!!!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися