Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 липня 2019, 15:22

Соціальні виплати. У Facebook розповіли, навіщо створюють свою криптовалюту

У Конгресі США пройшли слухання з приводу криптовалютного проекту Libra, який розробляє соцмережа Facebook. Під час візиту до законодавчого органу керівник підрозділу компанії з блокчейну Девід Маркус розповів, як можна буде використовувати нові гроші і на чому збирається заробляти сама соцмережа.

«Мінфін» пропонує ознайомитися з ключовими заявами представника Facebook в Конгресі, які опублікував портал PaySpace Magazine.

Уповноважений заявити

Одна мережа – одна валюта. Facebook буде використовувати тільки свій криптовалютный гаманець Calibra. Він буде вбудований в Messenger і WhatsApp. При цьому користувачі зможуть обмінюватися грошима з іншими криптогаманцями.

Американські порядки. Libra буде дотримуватися всіх вимог і нормативів США і валюта не буде запущена доти, поки не будуть вирішені всі питання, що турбують законодавців.

Нейтральна територія. Штаб-квартира Libra Association розташована у Швейцарії. Однак це зроблено не для того, щоб «ухилятися від нагляду», а тому, що там знаходяться міжнародні фінансові групи, такі як Банк міжнародних розрахунків.

Додали в друзі. Соцмережа лише один із 28 нинішніх членів Libra Association, і у компанії не буде ніяких особливих привілеїв. Також Маркус уточнив, що в майбутньому, ймовірно, таких членів буде більше 100.

Не влазити в гаманець. Calibra не має наміру продавати або безпосередньо монетизувати дані користувача. Але якщо у криптогаманця з'являться додаткові фінпослуги в партнерстві з іншими фінансовими організаціями, система попросить користувачів дати згоду на використання даних спеціально для цих цілей.

Підвищена дохідність. Основна модель доходів Facebook від Libra полягає в тому, що зростання онлайн-торгівлі змусить компанії витрачати більше коштів на рекламу в соцмережі.

Китайська страшилка. Facebook зайнявся власним криптовалютним проектом, так як блокчейн набирає все більшої популярності. Якщо США не стане лідером у цій галузі, зокрема з регулювання використання технології, то такими лідерами можуть виявитися країни, «недоступні для американського апарату нацбезпеки», наприклад, Китай.

Додумуйте самі

У той же час Маркус зовсім не відповів або ухильно відповів на ряд запитань. А саме:

  • чи буде компанія збирати дані про транзакції;
  • як боротися з відмиванням грошей терористами;
  • скільки саме Facebook і Calibra збираються інвестувати в проект;
  • яким чином Libra уникне проблем з можливими недобросовісними розробниками;
  • чи вдасться захиститися від нелегальних транзакцій і протидіяти користувачам, які перебувають під санкціями США;
  • як уберегти від шахраїв менш освічених у фінансовому плані користувачів.

Коментарі - 2

+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
23 липня 2019, 20:42
#
Жодного коментаря?? чому???
+
0
FogBRD
FogBRD
23 липня 2019, 21:29
#
Потому как уже нет интереса. эти монетки плодятся и умирают регулярно пачками.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися