Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 липня 2019, 16:30

Фонд держмайна очікує прогресу в підготовці до великої приватизації 24 липня

Фонд держмайна очікує на затвердження урядом переліку інвестиційних радників великих державних компаній на найближчому засіданні, яке відбудеться 24 липня. Про це повідомив у Facebook голова Фонду держмайна Віталій Трубаров.

Фонд держмайна очікує на затвердження урядом переліку інвестиційних радників великих державних компаній на найближчому засіданні, яке відбудеться 24 липня.
Фото: dt.ua

Що відомо

За його словами, перелік інвестиційних радників Фонд держмайна направив до Міністерства юстиції та Міністерства економічного розвитку та торгівлі ще 8 липня, а рішення про затвердження радників мали ухвалити до 11 липня.

«Ми вже надто багато втратили часу на нікчемні судові позови і засідання. Фактично на рік зупинено приватизацію таких важливих підприємств, як ОПЗ, «Вугільна компанія «Краснолиманська», «Завод «Електроважмаш», «Об‘єднана гірничо-хімічна компанія», «Індар», — повідомив Трубаров.

За його словами, відібрані інвестиційні радники вже готові до роботи з підготовки об'єктів великої приватизації до продажу.

Читайте також: Одеський припортовий завод виплатить Нафтогазу 2,2 мільярда боргу

21 червня голова Фонду держмайна звернувся до Зеленського з проханням сприяти відновленню великої приватизації, яка наразі не відбувається через судову тяганину.

Раніше стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва заборонив Фонду держмайна продавати контрольний пакет акцій Центренерго, а Господарський суд — Президент-готель. Обидві компанії перебувають у переліку великої приватизації.

Повідомлялося, що 10 липня Верховний суд розблокував проведення великої приватизації.

Також міністр фінансів Оксана Маркарова повідомила, що із запланованих в 2019 році 17,1 млрд грн надходжень від приватизації держбюджет наразі отримав усього 0,3 млрд грн.

Коментарі - 3

+
+15
corsww
corsww
20 липня 2019, 5:36
#
Честно сказать думал, что уже все разворовали. Кроме земли. Оказывается нет.
+
+15
Skpablo17
Skpablo17
20 липня 2019, 8:07
#
Не так страшен черт как его дети. Янукович-святой.
+
0
jurius
jurius
21 липня 2019, 16:38
#
Не так страшен черт, как дети, боготворящие его и готовые ещё раз за него проголосовать.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися