Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 липня 2019, 14:21

Регулятор відсьогодні публікуватиме прогноз процентної ставки

Національний банк ухвалив рішення відсьогодні почати оприлюднювати прогноз процентної ставки в рамках щоквартального перегляду макроекономічного прогнозу. Про це під час брифінгу в НБУ заявив голова Нацбанку Яків Смолій.

Національний банк ухвалив рішення відсьогодні почати оприлюднювати прогноз процентної ставки в рамках щоквартального перегляду макроекономічного прогнозу.
Фото: mind.ua

«Публікація прогнозу процентної ставки є частиною еволюційного процесу посилення прозорості монетарної політики для центральних банків-таргетерів інфляції. Це підвищує зрозумілість і передбачуваність монетарної політики для учасників ринку, а отже, робить її більш дієвою», — зазначив він.

За словами Смолія, правління наголошує, що прогноз не є зобов'язанням Нацбанку, а тому фактична облікова ставка може відхилятися від прогнозу в разі зміни макроекономічних умов.

Читайте також: Нацбанк знизив облікову ставку

«Базовий сценарій НБУ передбачає подальше зниження облікової ставки до 8% впродовж наступних років за умови стійкого зниження інфляції до цілі 5%», — зазначив голова банку.

Крім того, Смолій зазначив, що найбільш стрімке зниження ставки очікується протягом 2020 року разом з поверненням інфляції до цільового діапазону та покращенням інфляційних очікувань.

«Реалізація низки проінфляційних ризиків як внутрішнього, так і зовнішнього походження, може зумовити більш повільне зниження процентної ставки до 8%. Водночас збільшення попиту нерезидентів на гривневі ОВДП та відповідне зміцнення обмінного курсу створить можливості для більш швидкого зниження облікової ставки порівняно з базовим сценарієм», — підсумував він.

Коментарі - 1

+
0
squeez
squeez
18 липня 2019, 15:23
#
Когда снижается или повышается и так говорили, каждый день её менять то не будут уже точно, так что это ничего как хорошего так и плохого не несет) спасибо конечно но мы об любых изменениях узнаем, вы же первые будете здесь писать об этом
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися