Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 липня 2019, 12:25

Бюджет-2020 потрібно обговорювати вже з новим урядом і парламентом — Гройсман

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що у Кабміну вже є пропозиції до державного бюджету на 2020 рік, але їх необхідно дискутувати з новим урядом і новим парламентом. Про це Гройсман заявив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що у Кабміну вже є пропозиції до державного бюджету на 2020 рік, але їх необхідно дискутувати з новим урядом і новим парламентом.
Фото: strana.ua

«Бюджет 2020 року подано до 15 вересня. Очевидно, що у нас є пропозиції до проекту бюджету, але їх потрібно обговорювати вже з новим урядом і новим парламентом, тому що бюджет буде відображати політику нової влади», — зазначив Гройсман.

Він наголосив, що в майбутньому бюджеті необхідно зберегти не менше 5% на оборону, подальші інвестиції в інфраструктуру — не менше 75 млрд грн має піти на дороги і 10 млрд грн — на дороги між райцентрами, фінансування «Нової української школи» і реформи медицини.

Читайте також: Бюджет-2020: мінімалка — 4723 гривні, долар — 28,2 гривні

Прем'єр також зазначив, що мінімальна заробітна плата повинна бути закладена в держбюджеті не менше 5,5 тис. грн.

Разом з тим Гройсман констатував, що дефіцит Пенсійного фонду ще кілька років буде в тих межах, в яких він є зараз.

«Я точно можу сказати, що наша команда професійно готова запропонувати в новому політичному сезоні професійні рішення і збалансований бюджет. Головне, щоб його потім не роздули, не збільшили дефіцит, і щоб було розумне управління державним боргом», — додав він.

Читайте також: Зниження облікової ставки: 8 аргументів «за» і 5 «проти»

Крім того, прем'єр зазначив, що на наступний рік ще залишаються ризики, пов'язані з погашенням боргових зобов'язань України.

Коментарі - 2

+
0
irakez
irakez
18 липня 2019, 13:24
#
Та иди уже, господи. Вали *** со своим 1% рейтингом, чтобы тебя и не вспомнил никто. Со своим гребаным коммунизмом и уровнем расходов на зп бюджетникам на порядок выше чем во всех цивилизованных странах. И качеством дорог и энергоэффективности на порядок ниже, чем во всех цивилизованых странах.
+
0
irakez
irakez
18 липня 2019, 13:32
#
Коммунист Гройсман не видит разницы между понятиями инвестиции в образование и тупое проедание денег путем административного увеличения зп бюджетникам без какого-либо улучшения качества образования.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися