Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 липня 2019, 10:44

Небанківські фінустанови збільшили сплату податку на прибуток на 37,8%

Небанківські фінансові установи України в січні-травні 2018 року сплатили до державного та місцевих бюджетів податок на прибуток у розмірі 888,9 млн грн, що на 243,5 млн грн, або на 37,8% більше, ніж за аналогічний період 2018 року, повідомив «Мінфіну» член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов.

Небанківські фінансові установи України в січні-травні 2018 року сплатили до державного та місцевих бюджетів податок на прибуток у розмірі 888,9 млн грн, що на 243,5 млн грн, або на 37,8% більше, ніж за аналогічний період 2018 року, повідомив «Мінфіну» чл
Фото: lcmedia.com.ua

«Сукупний розмір сплаченого податку на прибуток небанківськими фінансовими установами, за даними Казначейства, становив 47,9% аналогічного показника банків», — підкреслив він.

Він також зазначив, що позитивна динаміка фіскальних надходжень пов'язана із зростанням наданих небанківськими фінансовими установами послуг.

Найбільш динамічно розвивається факторинг, кредитування фінансовими компаніями, фінансовий лізинг, страхування туристів, медичне страхування, страхування життя і автострахування.

На думку Залєтова в рамках оновленого парламенту і уряду важливо повернутися до дискусії щодо внесення змін до Податкового кодексу, які спрямовані на стимулювання розвитку небанківських фінансових послуг, зокрема корпоративного страхування життя, медичного страхування, недержавного пенсійного забезпечення, фінансового лізингу та мікрокредитування.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися