Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 липня 2019, 14:16

Правила життя підприємців. Леонід Остальцев

10 правил життя від Леоніда Остальцева – колишнього бійця АТО, власника піцерії Pizza Veterano та засновника групи компаній Veterano Group.

10 правил життя від Леоніда Остальцева – колишнього бійця АТО, власника піцерії Pizza Veterano та засновника групи компаній Veterano Group.
Фото: Бізнес Цензор

«Мінфін» продовжує серію публікацій «Правила життя підприємців», де ми розповідаємо про відомих українських бізнесменів, їхні принципи ведення бізнесу, погляди на життя та секрети успіху*.

Партнер матеріалу

До війни Леонід Остальцев 7 років працював піцайолою, тож ідея відкрити власну піцерію була цілком логічною. «Перший бізнес-план я написав на листочку, вирваному з зошита. Далі пішов у Центр зайнятості, став на облік з підприємницької діяльності, пройшов навчання. Створив новий бізнес-план, захистив його і почав шукати інвестора – з грошей у мене було 150 доларів. Отримав 22 відмови, 23-я людина сказала: «Давай спробуємо». Ну і все, я запустився і почав працювати» — розповідає про перші кроки свого бізнесу Остальцев.

Pizza Veterano відкрилася у грудні 2015 року і стала місцем, де ветерани можуть отримати роботу, досвід, підтримку або безкоштовну піцу. Піцерія швидко завоювала популярність серед жителів і гостей столиці. Крім того, це єдиний український заклад, про який написала New York Times.

Що стосується Veterano Group, то це не тільки бізнес, а й соціальний проект, основна ідея якого – допомогти ветеранам працевлаштуватися та адаптуватися до мирного життя. Усі власники франшизи Veterano – колишні бійці. Зараз під брендом Veterano в Україні працюють десятки бізнесів, серед яких ресторан Veterano Resto, мережа кафе Veterano Coffee, монозаклад Veterano Brownie, кілька піцерій, СТО, служба охорони Veterano Guard та навіть фірма, що встановлює сонячне обладнання Veterano Energy.

Нам ніхто нічого не винен. Якщо ти щось хочеш, підіймаєшся, йдеш і робиш.

Принципи та правила життя Леоніда Остальцева

1. У мене є золоте правило: існую тільки я і цілі, які хочу досягти. Наскільки сильно хочу - настільки і реалізую їх.

2. Я відкрив піцерію, тому що вмію робити дійсно класну піцу, я навчав цьому інших. Найголовніше - це почати і мотивація. Якщо у тебе є мотивація на роботу над собою, над своїм проектом, то ти приречений на успіх.

3. Ми не такі великі і нам потрібно дуже ретельно слідкувати за якістю продукції.Багато експериментували, перш ніж вивести свою формулу - краще одне блюдо, але дуже якісне. Тому у нас стале меню. Ніколи не візьмемо продукти, коли на них немає офіційних документів, що підтверджують їхню якість і безпечність.

4. Намагаюся не просто якісно працювати, а також показати, що ветеранів АТО не треба боятися. Я ламаю стереотипи про те, що ветерани — це якісь скажені з гранатами, алкоголіки, наркомани, з якими не можна співпрацювати. Це маячня.

5. Людині з бойовим досвідом набагато простіше відкрити свій бізнес. Тому що бізнес - це планування, це стратегія, зважені і правильні ризики. А всі ці речі використовуються під час бойових дій.

6. Ми намагаємося працювати максимально чесно та згідно із законом, але виходячи з економічної та податкової ситуації в Україні. Як відповідальний підприємець я сплачую якомога більше податків. Намагаюся більше працівників працевлаштувати офіційно. Ми не даємо хабарів.

7. Я не поширюю формат франшизи, я цей формат не продаю. Кожен, хто відкрився під нашим брендом, сам прийшов, сам захотів, пройшов співбесіду. Я побачив, що він мотивований, що він відповідає тим принципам, які пропагує наша компанія, і тільки після цього він може розраховувати на те, що отримає бренд. Ми даємо можливість людям заробляти гроші, використовуючи нашу репутацію, але при цьому посилюючи її, а не псуючи.

8. Якщо ти заробляєш - ти повинен комусь і допомагати. 10% від прибутку усіх компаній йдуть на благодійність: ми купуємо подарунки на день народження для дітей, чиї батьки полягли на Сході. Я підтримую будівництво спортивних майданчиків у столиці, беру участь у марафонах, допомагаю просувати здоровий спосіб життя в суспільстві. Хочеться бути корисним, ось і все.

9. Наше завдання – бути активними громадянами своєї країни. Виявляти свою активність через більш глибоку інформованість у питанні, аналізі, ухваленні якихось рішень. Просто потрібно щось робити.

10. Є гарний вираз: «Хочеш змінити світ – почни з себе». Тому я налаштований на те, щоб розмовляти і спілкуватися. Що більше активних, правильних людей будуть використовувати такі гасла у своєму житті, то більше змін у нас буде.

* Використовано цитати з відкритих джерел

Партнер матеріалу

Коментарі - 2

+
+23
Oligarh
Oligarh
15 липня 2019, 17:20
#
Обожаю красивый сторителинг
+
0
ippolit kavarzin
ippolit kavarzin
27 липня 2019, 2:53
#
Я тебе не верю! И вот почему:
1. 10% - это ты мало отдаёшь на благотворительность. Отдай 42% ...и я тебя зауважаю, мужик!
2.  Говоришь, что платишь, как можно больше налогов - это просто смешно!
3.  Что для того, чтобы менять себя,надо разговаривать и общаться, вовсе не обязательно.
4.  Это не твоя страна, ибо это страна во власти евреев. И ты это знаешь, но вынужден молча хитрить.
5.  Не все с боевым опытом трудоустроены.
6.  И главное: ты ни слова не сказал о помощи ветеранам-инвалидам боевых действий, ибо ты забыл о них и не помогаешь ни им, ни их семьям!
      Но всё равно, желаю тебе, солдатик, успеха!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися