Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 липня 2019, 15:14

Укрексімбанк не зміг стягнути з Укртелекому майже 3 мільярди гривень

Верховний суд скасував рішення судів нижчих інстанцій про стягнення з компанії ЕСУ, яка володіє Укртелекомом, на користь Укрексімбанку 2,8 млрд грн заборгованості за облігаціями. Справу відправлено на новий розгляд у Госпсуд Києва, пише Finbalance.

Верховний суд скасував рішення судів нижчих інстанцій про стягнення з компанії ЕСУ, яка володіє Укртелекомом, на користь Укрексімбанку 2,8 млрд грн заборгованості за облігаціями.
Фото: itc.ua

У касаційній скарзі, яка задоволена судом частково, компанія стверджувала, що сума пені, 3% річних та інфляційні втрати за 9 – 13 відсоткових періодів були предметом розгляду у двох справах, що призвело до «надмірного стягнення з відповідача коштів».

Відповідач вважає, що поданий позивачем розрахунок заявлених до стягнення сум є неправильним.

Суд дійшов висновку, що суди першої та апеляційної інстанцій належним чином не дослідили «обґрунтованість та правильність розрахунку розміру заборгованості пені, інфляційних втрат та 3% річних», а також не надали «належної оцінки поясненням відповідача у цій частині».

Нагадаємо, у 2015 році Укртелеком приєднався до переговорів ЕСУ з Укрексімбанком та Ощадбанком щодо боргу за облігаціями.

У результаті Укртелеком взяв на себе зобов‘язання викупити у банків облігації цієї компанії на 2 млрд грн та заплатити відсотки. У заставу держбанкам були передані акції Укртелекома.

Очікувалося, що погашення боргів відбудеться за рахунок коштів від продажу Укртелекомом 3G-оператора «Тримоб» для «МТС Україна». Але через відсутность згоди Фонду держмайна угода зірвалася.

Коментарі - 2

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
12 липня 2019, 15:26
#
С таким подходом скоро государство будет должно Ахметову за то, что дали возможность приватизировать Укртелеком за кредитные средства госбанков под залог акций того же Укртелекома…

Ну и понятно, что кредиты погашать у Ахметова не планируют как и отдавать заложенные акции Укртелекома, пока ещё не всю технику задали на металлолом и не все медные кабели сдали в цветмет.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
12 липня 2019, 16:14
#
За 5 лет не решили, думали сейчас решится сразу?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися