Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 липня 2019, 14:24

НБУ перевірить репутацію нових членів наглядових рад держбанків

Національний банк перевірить репутацію всіх нових членів наглядових рад Ощадбанку і Укрексімбанку. Про це повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова у відповідь на звернення виконавчого директора ГО «Центр протидії корупції» Дар'ї Каленюк у Facebook.

Національний банк перевірить репутацію всіх нових членів наглядових рад Ощадбанку і Укрексімбанку.
Фото: 112.ua

Що відомо

У червні-липні наглядові ради Ощадбанку і Укрексімбанку провели свої засідання вперше за кілька років. Це стало можливим після повного оновлення їх складу за новими правилами: шість членів наглядових рад є незалежними і тільки три — залежні (по одному представнику від президента, парламенту та уряду). Наприклад, уряд затвердив незалежних членів і своїх представників ще 22 травня (повноваження вступили 14 червня), а президент — лише на початку липня.

Скарги викликала кандидатура Торстена Пауля, який 8 липня очолив наглядову раду Укрексімбанку, але при цьому пов'язаний з австрійським бізнесом олігарха Сергія Курченко.

Читайте також: Оновлена наглядова рада Укрексімбанку почала роботу

У відповідь на звернення перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що остаточне узгодження за НБУ, і вони мають достатньо важелів.

«Ми ще не здійснювали узгодження членів наглядової ради ні Укрексімбанку, ні Ощадбанку. Процес узгодження, крім іншого, передбачає ретельне вивчення документів, яких, до речі, від Укрексімбанку ми ще не отримали. Ми будемо діяти принципово і прозоро, дотримуючись закон, кращі принципи корпоративного управління з метою формування гідних наглядових рад», — заявила Рожкова.

Читайте також: Наглядову раду Приватбанку покинув консультант МВФ Енгін Акчакоча

За її словами, жодні раніше прийняті рішення не вплинуть на позицію НБУ.

«До речі, у нас є застереження не тільки до членів наглядової ради Укрексімбанку. Пропоную дати нам час зробити свою роботу якісно і прийняти виважене і правильне рішення», — повідомила вона.

Імовірно, рішення НБУ щодо ділової репутації нових членів наглядових рад держбанків буде прийнято не раніше серпня.

Коментарі - 1

+
0
corsww
corsww
12 липня 2019, 20:16
#
Началась крысиная война.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися