Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 липня 2019, 11:02

Ідея Банк увійшов до ТОП-13 найнадійніших українських банків за версією YouControl

Аналітична система для ділової розвідки та перевірки контрагентів України YouControl оприлюднила результати свого дослідження Індекс FinScore – фінансового скорингу банків.

Відповідно до даних дослідження за підсумками 1 кварталу 2019, Ідея Банк увійшов до списку 13 найнадійніших установ, серед 76 банків, які працюють на фінансовому ринку України.

Аналітики визначили для Ідея Банку категорію В — «хороший рівень фінансової стійкості».

Експерти YouControl зазначають: те, що банк фінансово стійкий, не завжди означає, що він має найбільші показники за активами, кредитами та депозитами. Незалежно від цих показників та частки на ринку, оптимальна бізнес-модель та ризик-менеджмент дають змогу банкам стабільно працювати та бути надійними.

Важливим критерієм розрахунку індексу є «Доступ до ресурсів і надійність бенефіціара» банку. У ньому враховано, зокрема, можливість доступу до державних бюджетних ресурсів (для вітчизняних банків) та фінансової підтримки акціонерів (для іноземних). Адже, як показує досвід, жоден із банків, які належать до міжнародних європейських банківських груп, не став неплатоспроможним протягом останніх років.

Аналітики YouControl вказують на те, що результати цього рейтингу допоможуть фізичним особам:

  • при пошуку надійного банку, наприклад, для розміщення строкового депозиту;
  • при виборі основного банку для відкриття карткових рахунків;
  • при перевірці стану банків, у яких людина вже є клієнтом.

Підприємствам індекс стане у нагоді:

  • при виборі банку для депозитних і поточних рахунків;
  • при оцінці банків як контрагентів в разі запровадження різних партнерських проектів;
  • для моніторингу надійності тих банків, з якими уже налагоджена співпраця;
  • при кредитуванні.

Фінансовий скоринг банків (Індекс FinScore) – cистема оцінки фінансової надійності банку. Індекс FinScore базується на 25 індикаторах, серед яких є нормативи НБУ та фінансові коефіцієнти, котрі комплексно відображають стан ліквідності, достатності капіталу, рентабельності, кредитних, інвестиційних та валютних ризиків банку. Використані для побудови індексу ризик-індикатори можуть спрогнозувати ймовірність банкрутства банку.

YouControl — аналітична система для ділової розвідки та перевірки контрагентів України. Формує досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних, відстежує зміни в держреєстрах та візуалізує зв’язки між афілійованими особами.

Унікальна технологія дозволяє за хвилину отримати актуальну (на час запиту) інформацію про компанію або ФОП із понад 50 державних реєстрів.Функція моніторингу щоденно повідомляє про зміни відповідно до даних з офіційних джерел.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися