Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 липня 2019, 14:47

Nasdaq піднявся до рекордного рівня

Глава ФРС США Джером Пауелл натякнув на те, що незабаром процентна ставка може бути знижена. Котирування на американських біржах істотно збільшилися, повідомляє lblv.com.

На момент закриття вчорашніх торгів індекс Nasdaq Composite піднявся до максимального рівня за весь період його існування − до 8202 п. Індекс найбільших корпорацій Сполучених Штатів S&P 500 протягом торгів піднімався вище 3000 п., а до завершення торговельної сесії торгувався на рівні 2993, збільшившись на 0,5% щодо показника вівторка. Що стосується Dow Jones Industrial Average, він також піднявся − на 0,3%.

Що вплинуло на ріст котирувань?

Американські біржі відреагували на заяву голови Федрезерву Джерома Пауелла, який виступив з доповіддю перед комітетом з фінпослуг палати представників Конгресу США.

Як зазначив Пауелл, більшість членів засідання ФРС, що відбулось у минулому місяці, виступили за впровадження більш стимулюючої монетарної політики. Він також підкреслив, що торгова невизначеність і стурбованість ситуацією на світовому ринку негативно впливають на економічний розвиток США.

Аналітики чекають на зниження процентної ставки

Інвестори трактували його виступ як готовність Федрезерву до зниження процентних ставок уже на найближчому засіданні, яке пройде наприкінці липня.

Джеймс Найтлі, яка займає посаду головного економіста в ING, також вважає, що слід готуватися до зниження ставки. На її думку, ставка буде зменшена у цьому місяці на 0,25%, а потім ще на 0,25% у вересні.

При цьому експерти вважають, що не слід чекати скорочення процентної ставки на 1% до кінця наступного року. Глава ФРС відзначає сильну динаміку ринку праці, а також зберігає хороші прогнози щодо економіки Сполучених Штатів. Він упевнений, що з часом інфляція буде на рівні 2%. Аналітики вважають, що це свідчить тільки про вимушене зменшення відсоткової ставки Федрезерву.

Ситуація на азіатському ринку

Фондовий ринок Азії почав торговельну сесію четверга ростом під впливом новин зі Сполучених Штатів, передає lblv.com. Shanghai Composite піднявся до середини торгів на 0,33%, Hang Seng збільшився на 1,19%, а Nikkei 225 − на 0,5%. Практично всі азіатські індекси торгуються на підвищення.

При цьому виступ глави ФРС негативно вплинув на курс американської валюти. Долар знизився щодо більшості валют.

Володимир Кравченко, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін