Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 липня 2019, 13:00

Укрзалізниці потрібен новий онлайн-сервіс для продажу квитків: названа причина

В Укрзалізниці (УЗ) заявили, що розробник діючої онлайн-системи бронювання квитків вкрав понад 50 млн грн держкомпанії. Тож перевізник має намір розробити власний онлайн-сервіс. Про це повідомляє Ліга.Бізнес, посилаючись на прес-службу УЗ.

В Укрзалізниці (УЗ) заявили, що розробник діючої онлайн-системи бронювання квитків вкрав понад 50 млн грн держкомпанії.
Фото: central-ua.tv

Що відомо

«Ми вже почали розробляти альтернативний сервіс і звернулися до провідних банків країни з пропозицією укласти прямі договори на використання їх шлюзу, без компаній-посередників», — повідомив директор Головного інформаційно-обчислювального центру УЗ Олександр Войтко.

За даними УЗ, приватна компанія «Уніт» в результаті змови з колишніми співробітниками Укрзалізниці протягом 2017-2018 років заволоділа 51,2 млн грн держкомпанії, виступаючи «прокладкою» між УЗ і клієнтом при купівлі квитків через інтернет.

Читайте також: Укрзалізниця випускає євробонди на 500 мільйонів доларів

Для цього «Уніт» розробила сайт таким чином, щоб при оплаті квитків використовувався її платіжний шлюз — Plategka.com.

«Після чого вони уклали низку „ексклюзивних“ договорів з банками-еквайрами в якості „агента“, згідно з яким банки зобов'язані виплачувати „Уніт“ так звану »винагороду агенту« в розмірі 0,8% за кожну успішну операцію купівлі пасажирами квитків», — повідомив Войтко.

Читайте також: Укрзалізниця здає в оренду приміщення на вокзалах

Щоб припинити дію схеми, УЗ оголосила відкриті торги щодо закупівлі двох послуг — платіжного шлюзу і підтримки веб-сервісу. Тендери були проведені в системі ProZorro, їх виграли інші компанії. Але «Уніт» почала блокувати результати торгів, подаючи скарги в Антимонопольний комітет і Окружний адмінсуд Києва. При цьому, згідно з даними УЗ, «Уніт» продовжує отримувати вигоду від продажу квитків онлайн.

Разом з тим, перевізник почав фіксувати останнім часом все більше збоїв у роботі системи«, які дивним чином збігаються з результатами торгів не в користь Уніт». Такі дії УЗ називає шантажем і просить правоохоронців провести розслідування.

Коментарі - 4

+
+58
Алексей Хрипков
Алексей Хрипков
11 липня 2019, 13:16
#
Только мне это напоминает ситуацию с Трубой? 
https://youtu.be/UotHbpIiGS8?t=378

Когда кое-кому не нравится чья-то продуманная схама монетизации, и он готов потратить сколько угодно доп. ресурсов, только б самому сесть на эту трубу?
+
+13
chargedmen
chargedmen
11 липня 2019, 13:27
#
Обратитесь в адекватные студии а не в свои. 20 тыс $ + и оплата тех поддержки и будет супер сервис с хорошим UI
+
+13
chargedmen
chargedmen
11 липня 2019, 13:36
#
Да и сервис устарел уже давно
+
+15
Wirtschaftler
Wirtschaftler
11 липня 2019, 14:09
#
Опять «папередники»... И опять никто ничего не знал...
В украинских реалиях некоторые вещи не меняются годами.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися