Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 липня 2019, 10:43

Власник українського банку став власником московського ЦСКА

Російський бізнесмен і власник Першого українського інвестиційного банку Євген Гінер став замість свого сина кінцевим бенефіціаром британської компанії Bluecastle Enterprises, яка володіє московським футбольним клубом ЦСКА. Про це пише Ліга.Бізнес з посиланням на Forbes.

Російський бізнесмен і власник Першого українського інвестиційного банку Євген Гінер став замість свого сина кінцевим бенефіціаром британської компанії Bluecastle Enterprises, яка володіє московським футбольним клубом ЦСКА.
Фото: Footboom.com

Що відомо

Син бізнесмена Вадим Гінер значився кінцевим бенефіціаром Bluecastle з травня 2016 року. Йому належало більше 75% акцій в компанії.

Перехід до Євгена Гінера статусу «особи зі значним контролем» Bluecastle, судячи з даних реєстру, відбувся у квітні цього року.

Читайте також: «Дочки» російських банків відстояли свої активи в суді

59-річний Євген Гінер є президентом ПФК ЦСКА. Також його пов'язують з енергетичною групою VS Energy, що володіє в Україні низкою обленерго: Рівнеобленерго, Житомиробленерго, Чернівціобленерго, Кировоградобленерго і Херсонобленерго.

У 2014 році бізнесмен заявляв, що з початком російської агресії проти України «жити стало важче», оскільки більшість активів бізнесмена перебувало на українській території.

За даними НБУ, на 1 січня 2019 року Гінер володів 88,89% акцій Першого інвестиційного банку.

Коментарі - 1

+
0
corsww
corsww
11 липня 2019, 17:18
#
И что теперь нам с этой так называемой новостью? Ямки рыть? Или будем публиковать кто из накрысивших воров в стране миллиарды что купил?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися