Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 травня 2019, 18:27

«Дочки» російських банків відстояли свої активи в суді

Верховний Суд не задовольнив скаргу приватного виконавця і залишив без змін постанови Київського апеляційного суду, якими на вимогу Сбербанку, ВТБ Банку і Промінвестбанку було знято арешт з їх рухомого і нерухомого майна. Про це повідомляє Finbalance.

Верховний Суд не задовольнив скаргу приватного виконавця і залишив без змін постанови Київського апеляційного суду, якими на вимогу Сбербанку, ВТБ Банку і Промінвестбанку було знято арешт з їх рухомого і нерухомого майна.
Фото: ubr.ua

Що це означає

Активи «дочок» російських держбанків були заарештовані приватним виконавцем за рішенням Апеляційного суду Києва від 5 вересня 2018 року, яким, у свою чергу, було задоволено клопотання низки компаній, пов'язаних з Ігорем Коломойським і його партнерами, про арешт акцій та майна Сбербанку, Промінвестбанку, ВТБ Банку.

Скасовуючи постанови про арешт майна, апеляційний суд вказав, що боржником в цій справі є Російська Федерація, а не банки з російським держкапіталом. Крім того, суд зазначив, що приватний виконавець не може бути виконавцем судового рішення, боржником за яким є держава.

Читайте також: Суд переніс розгляд позову Коломойського до НБУ і Приватбанку

Нагадаємо, що суд заарештував майно «дочок» російських банків як забезпечення позову «приватівців» на виконання в Україні рішення міжнародного арбітражного суду Гааги (Нідерланди) 2 травня 2018 року про стягнення 139 млн дол. (плюс 20 млн дол. відсотків) з РФ в особі Міністерства юстиції РФ в якості компенсації за нерухоме майно, відібране у «приватівських» структур в Криму після його анексії Росією.

Російські ЗМІ писали, що після анексії Криму російська окупаційна адміністрація «націоналізувала» 87 об'єктів, що належать Коломойському і групі Приват.

Читайте також: Коломойський намагається заблокувати позов НБУ в Швейцарії

Як зазначалося, в число «націоналізованих» об'єктів увійшли санаторій Форос, два дитячих оздоровчих комплекси, корпус оздоровчого комплексу Таврія площею понад 3,8 тис. кв. м і турбаза Нива Яйла. Серед активів виявилися також 36 автозаправок Укртатнафти, склад паливно-мастильних матеріалів в Сімферополі і пункт наливу скрапленого газу в Керчі.

Коментарі - 3

+
0
mary27
mary27
31 травня 2019, 19:09
#
Вот будет цирк, если ИВК через суд таки отожмет себе «Сбербанк Роисси».
С его токсичным кредитным портфелем.
+
+15
Andrey M
Andrey M
3 червня 2019, 11:27
#
Так йому банк не потрібен, він хоче відібрати активи що є у власності Сбера росії а сам банк внаслідок піде під Фонд (хоча він і так там незабаром буде)
+
0
mary27
mary27
3 червня 2019, 17:54
#
Кажется, в «Сбербанке» понимают, чем вся эта история пахнет.
И начнут понемногу выводить ликвидные активы.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися