Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 липня 2019, 14:29

Педагогам будуть по-новому нараховувати зарплату

Кабмін змінив систему оплати праці педагогічних працівників, відмовившись від єдиної тарифної сітки і зробивши прив'язку зарплат до мінімального прожиткового мінімуму. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, передає Уніан.

Кабмін змінив систему оплати праці педагогічних працівників, відмовившись від єдиної тарифної сітки і зробивши прив'язку зарплат до мінімального прожиткового мінімуму.
Фото: uhp.org.ua

Суть змін

Суть реформи полягає у відмові від єдиної тарифної сітки та створення окремих умов оплати праці.

  • Прив'язку зарплати пропонується зробити до прожиткового мінімуму, який відповідає економічній ситуації в країні.
  • Замість 25 тарифних розрядів пропонується розподілити педагогічних працівників на три великі групи, в кожної будуть свої підгрупи: планується зробити сім підгруп педагогічних працівників, п'ять підгруп науково-педагогічних працівників і чотири підгрупи наукових працівників.

Як планують підвищувати зарплату

До 2023 року мінімальний посадовий оклад педпрацівників повинен зрости до чотирьох прожиткових мінімумів.

«Наш уряд налаштований виконувати закон, бо ця постанова пропонує наш шлях до виконання цієї норми закону. Цього року мінімальний посадовий оклад становить 1,75 прожиткового мінімуму. Наш план – щорічно за правилами нової системи оплати праці підвищувати його. У 2020 році він повинен скласти 2,5 прожиткових мінімуми, в 2021 – три прожиткових мінімуми, в 2022-му – 3,5 прожиткових мінімуми, а в січні 2023 року – чотири прожиткових мінімуми», — сказала Гриневич.

Нагадаємо, що в Україні з 1 липня прожитковий мінімум для працездатних осіб зріст на 86 гривень і становить 2 007 гривень замість 1 921 гривні.

Коментарі - 2

+
+44
vetalmihey
vetalmihey
10 липня 2019, 14:41
#
Кручу-верчу обмануть хочу
+
+30
MaxTirpiz
MaxTirpiz
10 липня 2019, 14:47
#
Любые изменения, которые инициирует наше государство инициируют только одну цель — урезать выплаты и сэкономить кошты бюджета… Государство — самый главный шулер в нашей стране.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися