Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 липня 2019, 14:01

Українці можуть перевірити, чи сплачує бізнес єдиний податок

В Опендатабот з'явилася можливість перевірити, чи платить бізнес єдиний податок, і стежити надалі за його статусом. Про це повідомляє сайт Опендатабот.

В Опендатабот з'явилася можливість перевірити, чи платить бізнес єдиний податок, і стежити надалі за його статусом.
Фото: finclub.net

Як дізнатися інформацію

  • Щоб підписатися на зміни, потрібно додати Опендатабот в улюбленому месенджері і ввести назву компанії або прізвище та ім'я ФОП.

Що це означає для ФОП та бізнесу

«Якщо компанія або ФОП втратить статус платника єдиного податку, то бізнесу буде донараховано таку кількість податків, що компанія повинна була б сплатити, якби була на загальній системі оподаткування. Тому компаніям та ФОП, які сплачують єдиний податок, варто підписатися на зміни своєї компанії», — коментує юрист Опендатабот Микита Підгайний.

Скільки єдинників в Україні

  • На сьогодні в Україні єдиний податок платять 174 297 компаній (15%) і 1,3 млн ФОП (70%).

Найбільша кількість ФОП знаходиться на другій групі платників єдиного податку — це 581 тисяча підприємців (44,5%). До платників єдиного податку 3-ї групи відносяться 523 тисячі підприємців (40%), до першої — 200 тисяч (15%).

Найбільша кількість компаній на єдиній системі оподаткування займається операціями з нерухомим майном (14%). На другому місці — оптова торгівля (7,8%), сільське господарство (7,5%) та діяльність у сфері права та бухгалтерських послуг (5,7%).

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися