Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 липня 2019, 10:19

Страховий ринок України покращив позиції у світовому рейтингу

За обсягом зібраних страхових премій у валютному еквіваленті в 2018 році страховий ринок України посів 60-е місце у світі (в 2017 році – 61-е). За темпами зростання, як і роком раніше, — у топ-10 найбільш динамічних ринків країн, що розвиваються. Про це повідомив член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов з посиланням на звіт міжнародного перестраховика Swiss Re.

За обсягом зібраних страхових премій у валютному еквіваленті в 2018 році страховий ринок України посів 60-е місце у світі (в 2017 році – 61-е).
Фото: interfax.ua

Із чим це пов'язано

За його словами, поліпшення показників відбулося завдяки зростанню обсягу надання послуг у таких видах, як страхування життя — на 34,1%, страхування від нещасних випадків – на 32,5%, страхування туристів — на 31,9%, медичне страхування – на 21,3%, страхування майна — на 24%, автострахування — на 18,9%.

Крім того, Залєтов наголосив, що за останні чотири роки страхові компанії України здійснили населенню і підприємствам страхові виплати у розмірі понад 40,3 млрд грн. З них більше 10% відшкодовано завдяки співпраці з провідними іноземними перестраховиками та перестраховими брокерами з країн-членів ОЕСР (переважно з Швейцарії, Німеччини, Польщі, Великобританії, Австрії, США, Франції та інших).

Оформити поліс автоцивілки на вигідних умовах

Розвиток вітчизняного ринку страхових послуг в сучасних умовах тісно взаємопов'язаний з розвитком національної економіки, оскільки дозволяє акумулювати значні довгострокові інвестиційні ресурси, залучаючи кошти через пенсійні програми та програми страхування життя.

Розширення страхового бізнесу створює робочі місця, активізує впровадження інновацій, стимулює стійкість економіки і пом'якшує наслідки глобальних ризиків, зазначає Залєтов.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися