Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 липня 2019, 16:43

Для 87% українців телефон — альтернатива банківським карткам (дослідження)

Компанія Mastercard зібрала партнерів та колег по ринку на дискусію Digital Human. Обговорювали розвиток біометричної аутентифікації, цифрової та голосової комерції, а також становлення епохи digital в Україні. Про це повідомила прес-служба Mastercard.

Компанія Mastercard зібрала партнерів та колег по ринку на дискусію Digital Human.
Фото: прес-служба Mastercard

Одним зі спікерів події виступив Юрій Батхін, віцепрезидент із розвитку бізнесу Mastercard в Україні. За його словами, згідно з результатами дослідження Mastercard Digitalization Trust Survey 2019, 87% українців вже розглядають мобільний телефон як альтернативу банківським картам. 60% українців хотіли б підтверджувати оплату за допомогою біометричної аутентифікації, а 45% – віддали б перевагу відбитку пальця.

Серед видів біометрії, які розвиваються, дискретна аутентифікація – розпізнавання обличчя чи голосу та мультимодальне розпізнавання, а також безперервна аутентифікація – це поведінкова біометрія.

Читайте також: 90% держпослуг планують перевести в онлайн до 2024 року

Наразі у світовій цифровій комерції все ще 61% оплат здійснюється з використанням даних картки, де 29% – через зареєстровані картки у профілі клієнта на платформах торговців, 19% – з ручним введенням карткових даних при оплаті (guest checkout) та 13% – картками у цифрових гаманцях.

Разом з тим українці дуже відкриті до цифрових сервісів та використання гаджетів. Щодо NFC та цифрових гаманців, то за останній рік – з 1 кварталу 2018 року по 1 квартал 2019 року – кількість безконтактних оплат смартфоном з Mastercard зросла у 35 разів.

Читайте також: В Україні протестують перепис населення через смартфон

Загалом українська цифрова комерція стрімко зростає. За даними Mastercard, спостерігається 100% щорічний приріст оплат з картками Mastercard в цьому сегменті в Україні. У світовій практиці частка digital-commerce у роздрібних платежах також збільшується: з 10% у 2016 році до очікуваних 17% у 2021 році. Отже, способи легкого підтвердження оплати та діджиталізація покупок та інших сфер життя будуть стрімко розвиватися.

Серед нових трендів у розвитку цифрових сервісів, про які говорили учасники дискусії – поширення використання інтернету речей, штучного інтелекту та віртуальної реальності. Так, за даними досліджень, до 2021 року у світі очікується до 28 млрд підключених до інтернету пристроїв.

Коментарі - 8

+
0
Strain
Strain
9 липня 2019, 17:31
#
Для более активного развития жидовская(сейчас государственная) контора под названием Приватбанк должна выпускать карты с NFC бесплатно как это делают другие банки.
Но нет они просят за такую карту 150 грн (она еще с чипом и фоткой будет, но кому нужна фотка?!?).
Я вот заказал 5 числа. Ждать карту до 18го… =(
+
+30
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
9 липня 2019, 19:28
#
Из своих наблюдений, мало видел мужчин, которые рассчитывались у терминала телефоном, больше молодые девушки! Наверно новая «фишка» засветить свой «крутой» «Айфон»!
+
0
AlexZag
AlexZag
9 липня 2019, 23:35
#
Не согласен. Очень много людей уже пользуются телефоном для оплат и не только айфон засветить. Многие пользуются гугл пэй. Возможно, я сужу только по центру Киева и новым жилым массивам, но на данный момент это уже не просто понт, а очень удобный сервис. Мне, например, не нужно с собой таскать кучу карточек и потом их перебирать, какой расплатиться в данном магазине, достаточно достать телефон и все.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
9 липня 2019, 23:45
#
Я высказал свое мнение, Как то раз отоваривался в«Albert Heijn» - сетевой маркет (Голландия ) суббота, день скидок, очереди , и специально смотрел на кассы за 20 минут только один человек. У нас в «Ашане» каждый второй, но девушек как то больше!
+
0
An GenShuo
An GenShuo
9 липня 2019, 21:16
#
Ощадбанк припинив підтримку свого додатку Ощадпей, в мене телефон з китайською прошивкою, часто буваю там, гугл пей на ній не працює. Є якісь альтернативи?
+
0
MyChoice
MyChoice
9 липня 2019, 23:13
#
Розблокувати можна NFC з китайською прошивкою, легко гуглиться.
+
0
An GenShuo
An GenShuo
9 липня 2019, 23:47
#
Miui треба рут, magisk і то він ховає просто надлаштунки гугл пей, але якщо його не було, то він не допоможе. xiaomi.eu тимчасово не працює і не відновлює нормально профіль з китайської, вже тричі втратив більшість фотографій з вічату через це. 
якщо маєте якийсь варіант, надішліть будь ласка)
+
+8
vit555z
vit555z
9 липня 2019, 23:29
#
Не собираюсь оплачивать телефоном, меня устраивает вполне карта. Тем более с ПэйПас. 
Это больше мне напоминает бесконечные пустые «новинки» (Gillette с 3 лезвиями, с 4, с 5!))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися