Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 липня 2019, 9:05

ЄС надасть Україні 500 мільйонів євро, але тільки за виконання умов

Європейський союз підтвердив намір продовжити надання Україні позик в рамках програми фінансової допомоги, але лише за виконання Україною низки умов.

Європейський союз підтвердив намір продовжити надання Україні позик в рамках програми фінансової допомоги, але лише за виконання Україною низки умов.
Фото: 24tv.ua

Про це йдеться у підсумковому рішенні саміту Україна-ЄС, яке є в розпорядженні «Європейської правди».

Про зрушення у питання макрофінансової допомоги першим заявив президент Володимир Зеленський на прес-конференції за підсумками саміту Україна-ЄС.

«Дякую Європейському союзу за готовність надати Україні другий транш макрофінансової допомоги в обсязі 500 мільйонів євро», — сказав він у вступному слові.

Читайте також: Україна і ЄС підписали п'ять фінансових угод

Водночас, документи свідчать, що про безпосередню готовність до переказу коштів не йдеться. Наразі йдеться лише про принципову згоду – у разі, якщо Україна виконає умови, висунуті раніше та узгоджені у двосторонніх документах.

«ЄС готовий виплатити другий транш (500 млн євро) четвертої програми макрофінансової допомоги, як тільки будуть виконані відповідні умови», — заявив він.

Як повідомлялося раніше, серед умов, зафіксованих у договорі України з ЄС щодо макрофіну, які лишаються невиконаними, є ухвалення закону щодо протидії відмиванню грошей, про авторизованих економічних операторів, ухвалення середньострокового плану реформування митної та податкової адміністрації, а також реально дієва та ефективна система перевірки електронних декларацій.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися