Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 липня 2019, 18:59

Наглядову раду Приватбанку покинув консультант МВФ Енгін Акчакоча

Кабмін вивів зі складу наглядової ради Приватбанку трьох незалежних членів, які увійшли в нього після націоналізації фінустанови. У т. ч. наглядову раду покинув консультант МВФ Енгін Акчакоча. Про це пише Finbalance.

Три незалежні члени наглядової ради Приватбанку (члени-іноземні громадяни, які були в минулому складі ради фінустанови) вирішили не вступати на посаду.
Фото: focus.ua

Що відомо

Наглядову раду банку покинули Андреа Монетте (з Apollo Management), Стівен Силіг (представник Світового банку), Енгін Акчакоча (консультант МВФ), який раніше очолював раду.

Згідно з повідомленням Приватбанку відповідне розпорядження Кабмін прийняв 5 липня в зв'язку з тим, що зазначені члени відмовилися від повторного призначення.

Причина відмови

  • Причиною такого рішення вони називають неприйнятність вимог антикорупційного законодавства України щодо електронного декларування активів і доходів членів наглядових рад держбанків.

Читайте також: Зеленський призначив своїх представників у держбанки

Нагадаємо, у травні Кабмін затвердив новий склад наглядової ради Приватбанку, до якого увійшли: Шерон Іскі - міжнародний радник управління техдопомоги Казначейства США, в минулому експерт-консультант МВФ; Надир Шейх — колишній генеральний директор з операцій Citi (Єгипет) і член наглядової ради Citi Bank (Україна), а також Еран Кляйн, в минулому займав керівні посади в Commerzbank (Великобританія), Citibank (Великобританія), WestLB (Японія) і Deutsche Bank ( Японія).

Коментарі - 9

+
+25
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
20 червня 2019, 6:52
#
.....Причиной такого решения они называют неприемлемость требований антикоррупционного законодательства Украины, а именно электронное декларирование активов и доходов членами набсоветов госбанков...... Если эти граждане такие честные и порядочные, чего им боятся?  Нет механизма легализации взяток!
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
10 липня 2019, 23:06
#
Экспаты имеют право считать, что все их международные активы, заработанные в других юрисдикциях, они не обязаны декларировать украинским фискальным органам…

Возможно у них есть все основания не доверять коррумпированным менеджерам украинский налоговой службы.

Можно вместо выбывших иностранцев подружек Виктории Страховой назначить в набсовет Привата — они справятся.
+
+10
kingcity
kingcity
9 липня 2019, 20:22
#
Українці у  вищому керівництві цього державного українського банку є ?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
10 липня 2019, 23:07
#
Є
+
0
kingcity
kingcity
11 липня 2019, 0:04
#
А, ну так, в наглядовій Раді — Шевальов і Олексієнко, представники акціонера — держави Україна. Наскільки вагома там їхня присутність — не знаю, але принаймні рахуються. Цікаво, кого тепер наберуть на місця «убывших» — знову «збірну солянку» з цілого світу?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
11 липня 2019, 0:10
#
kingcity
«Українці у вищому керівництві… Приватбанку»


ПАХАЧУК ГАЛИНА ДАНИЛОВНА — Заместитель Председателя Правления (по вопросам управления проблемными активами и казначейскими позициями)

САМАРИНА АННА ЮРЬЕВНА — Заместитель Председателя Правления (по вопросам финансов)

СЕРГЕЕВ ОЛЕГ НИКОЛАЕВИЧ — Член Правления (по вопросам корпоративного бизнеса)

ХАРИТИЧ СЕРГЕЙ ВЛАДИМИРОВИЧ — Член Правления (по вопросам электронного бизнеса)

ШАБАН АЛЕКСЕЙ ВЛАДИМИРОВИЧ — Член Правления (по вопросам розничного бизнеса)

ЧЕРНЫШОВА ЛАРИСА ПЕТРОВНА — Член Правления (по вопросам управления рисками)

ЛЕБЕДИНЕЦ ИГОРЬ АНАТОЛЬЕВИЧ — Член Правления (по вопросам Compliance, противодействия отмыванию денежных средств и юридическим вопросам)

ГРИЦЕНЮК АНДРЕЙ ВЛАДИМИРОВИЧ — Член Правления (по вопросам информационных технологий)

Иностранцы…

ПЕТР КРУМХАНЗЛ — Председатель Правления

МАРЮС КАЧМАРЕК — Член Правления банка (по операционным вопросам)
+
+9
kingcity
kingcity
11 липня 2019, 9:42
#
Qwerty1999

Про цих всіх людей я знаю. Наглядова Рада — «варяги сплошь и рядом». І Голова Правління — іноземець. Це люди, які першочергово визначають стратегію, політику, методи роботи банку. Члени Правління і заступники Голови Правління — це вже «другий ешелон влади».
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
11 липня 2019, 16:14
#
Возможно проблема в том, что например о Виктории Страховой я услышал несколько месяцев назад да и то жалостливую песенку о полу-годовой работе в Привате на должности корпоративного секретаря, после которой у неё ослабла детородная функция — и это её основное достижение за время работы в Привате.

А вот о Петре Крумханзле или Энгине Акчакочу можно из интернета узнать о их реальных достижениях на предыдущих должностях в банковской и финансовой сфере.

А ведь нам так хочется видеть у руля украинских госбанков реальных профессионалов,
а не назначенцев без реального опыта работы, типа Страховой.

А где их взять в нашей стране, если самые толковые выезжают на работу за границу и там реализуют себя.
А те, кто остаются работать в Украине так или иначе связаны с разными группами влияния и с большой долей вероятности будут подвержены внешнему влиянию со стороны тех или иных ФПГ (ОПГ).
+
0
kingcity
kingcity
11 липня 2019, 17:09
#
І хотів би вам заперечити. але на жаль повинен погодитись. Відтік кадрів за кордон - це вже проблема національного масштабу  і цей масштаб дедалі зростає. І нічого не робиться, щоб цьому явищу запобігти. І на ключові, керівні посади у нас зазвичай призначають людей не за професійні вміння, знання, досвід. а по принципу «кумівства», за особисту відданість певному «сильному світу цього», бізнес-клану, чи політичній групі. А відтак такий «назначенец» буде зав`язаний у різних «схемах». Тому і доводиться залучати «варягів». Вони, звичайно, професіонали, але чи сильно вони зацікавлені у розвитку української банківської системи, економіки, України як держави ? Вони просто роблять свою роботу. Сумно це все... А зліт Страхової нагадує мені кар`єрний зліт ще одного «персонажа» кінця  90-х - середини 2000-х: Юлія Тур у «Правекс-Банку». Пам`ятаєте таку ? У неї, правда, банківська кар`єра склалась успішніше, але зараз сидить тихенько, якимось комунальним підприємством керує (чи заступник директора).
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися