Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 липня 2019, 12:30

British Airways оштрафували на велику суму за витік даних клієнтів

Управління з питань інформації Великобританії (ICO) вирішило оштрафувати авіакомпанію British Airways на 183 млн фунтів стерлінгів (229 млн дол.) за витік даних клієнтів в 2018 році. Про це повідомляє Ліга.Бізнес з посиланням на Reuters.

Управління з питань інформації Великобританії (ICO) вирішило оштрафувати авіакомпанію British Airways на 183 млн фунтів стерлінгів (229 млн дол.) за витік даних клієнтів в 2018 році.
Фото: bbc.com

Що відомо

Дані кредитних карт сотень тисяч клієнтів авіаперевізника хакери викрали у вересні минулого року під час атаки на веб-сайт і додаток. Вони отримали доступ до імен, адрес електронної пошти, інформаціъ про кредитні картки користувачів авіаліній.

Сума штрафу дорівнює 1,5% світового обороту British Airways за 2017 рік. У компанії заявили, що здивовані і розчаровані штрафними санкціями, оскільки швидко відреагували на хакерську атаку, а в її результаті з рахунків клієнтів не були викрадені гроші.

Кращі кредитні карти для мандрівників

British Airways можуть оскаржити рішення ICO протягом 28 днів.

Раніше повідомлялося, що з 3 жовтня поточного року британська авіакомпанія British Airways припинить авіарейси з Лондона до Києва.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися