Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 липня 2019, 13:15

Глава Банку Англії може стати новим директором МВФ

Політики Європи розглядають варіант висунення кандидатури глави Центробанку Великобританії (Банк Англії) Марка Карні на пост директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду. Про це з посиланням на Bloomberg пише mind.ua.

Політики Європи розглядають варіант висунення кандидатури глави Центробанку Великобританії (Банк Англії) Марка Карні на пост директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду.
Фото: mind.ua

Що відомо

  • Марк Карні народився в Канаді, однак він має громадянства Великобританії та Ірландії, тому в разі його призначення збережеться 70-річна традиція, згідно з якою фондом керує європеєць, в той час як Світовим банком керує американець.
  • Джерело агентства стверджує, що на наступному тижні міністри фінансів країн Євросоюзу можуть домовитися про висунення виключно одного кандидата на пост глави фонду.
  • Карні підходить на посаду глави МВФ, але він не є єдиним потенційним кандидатом.
  • До цього Карні брав участь в розробці норм регулювання глобального фінансового сектору, займав посаду в уряді Канади і більше 10 років провів у банку Goldman Sachs.
  • Банком Англії Марк Карні керує з 2013 року, наприкінці січня 2020 року закінчується термін його повноважень на цій посаді. До того, як стати главою Банку Англії, він очолював Банк Канади.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися