Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 липня 2019, 16:30

Apple виплатила Samsung близько 700 мільйонів неустойки

Компанія Apple виплатила Samsung 683 мільйони доларів неустойки за замовлені американською корпорацією OLED-дисплеї для iPhone. Про це повідомляє Reuters з посиланням на аналітиків дослідницької компанії Refinitiv, передає ЕП.

Компанія Apple виплатила Samsung 683 мільйони доларів неустойки за замовлені американською корпорацією OLED-дисплеї для iPhone.
Фото: joinfo.ua

Причина

  • Замовлені дисплеї не використовували, тому що продажі iPhone не досягли показників, на які компанії розраховували спочатку.

В опублікованому 5 липня прогнозі результатів другого кварталу Samsung зазначила, що прогноз враховує «одноразовий дохід бізнесу з виробництва дисплеїв». Експерти вважають, що йдеться про виплату Apple.

Читайте також: Українські власники акцій Apple вперше отримали дивіденди

Про те, що Apple скорочує замовлення на OLED-дисплеї через гірші, ніж очікувалося, продажі iPhone X і iPhone XS, повідомлялося й раніше.

Наприкінці червня стало відомо, що Samsung вимагає від Apple компенсації за те, що американська компанія домовилася з південнокорейською про певнe кількість таких дисплеїв, але в підсумку замовила менше через погіршення продажів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися