Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 липня 2019, 18:05

Керівництво страхової компанії обікрало клієнтів на 40 мільйонів

Служба безпеки України (СБУ) викрила розкрадання топ-менеджерами і власниками страхової компанії Гарант-Лайф близько 40 млн грн, які належали клієнтам. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Служба безпеки України (СБУ) викрила розкрадання топ-менеджерами і власниками страхової компанії Гарант-Лайф близько 40 млн грн, які належали клієнтам.
Фото: finclub.net

Що відомо

Жертвами злочину протягом 2015-2016 років стали понад 10 тисяч осіб.

Колишній голова правління компанії витратив украдені гроші на придбання у підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності «сміттєвих» цінних паперів за завищеною вартістю. Потім кошти були привласнені топ-менеджером і власниками страхової компанії.

В СБУ повідомляють, що провели слідчі дії і зібрали докази проведення операції. Розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення та розтрата чужого майна), а ексголоваі правління оголошено про підозру. Слідчо-оперативні дії тривають.

Читайте також: Всерйоз і надовго. Як вибрати компанію по страхуванню життя

Повідомляється також, що в лютому 2017 року клієнти Гарант-Лайф подали до суду на Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг за допущення банкрутства страхової компанії.

Коментарі - 3

+
+30
mary27
mary27
4 липня 2019, 19:52
#
Как там говорят страховые агенты?)
«За 200-300 лет не обанкротилась ни одна „лайфовая“ страховая компания».
Реальность оказывается чуть интереснее)

И наши «лайфовые» СК грабили, грабят, и будут грабить клиентов.
+
+15
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
4 липня 2019, 21:36
#
Цікаво на якому етапі сбу втратить ключові докази і суд виправдає тих осіб
+
0
mary27
mary27
4 липня 2019, 21:40
#
«потратил украденные деньги на приобретение у подконтрольных предприятий с признаками фиктивности «мусорных» ценных бумаг по завышенной стоимости» - и снова мусорные корпоративные облигации?)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися