Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 липня 2019, 17:34

Мінфін вдосконалить систему моніторингу ризиків з ПДВ

Міністерство фінансів і Державна податкова служба готують зміни, які спростять адміністрування податків і зроблять його більш комфортним для бізнесу. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Міністерство фінансів і Державна податкова служба готують зміни, які спростять адміністрування податків і зроблять його більш комфортним для бізнесу.
Фото: ukrinform.ua

Що це значить

Зміни сьогодні обговорювали під час робочої зустрічі представники Мінфіну, ДФС, Комітету з питань податкової та митної політики, Державної регуляторної служби, бізнес-асоціацій та галузевих об'єднань.

Як зазначив заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Гелетій: «Спільно з ДПС ми вдосконалюємо роботу системи. Наша мета — зробити процес адміністрування податків простим і комфортним для сумлінного бізнесу. І, з іншого боку, — виключити випадки зловживань, і відповідно втрат для бюджету».

Що хочуть змінити

Учасники зустрічі обговорили Проект змін до постанови Кабміну від 21 лютого 2018 року № 117.

  • Зокрема, Порядок зупинки реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі буде доповнено критеріями ризиковості платника податків, переліком показників, за якими визначається позитивна податкова історія, і критеріями ризиковості здійснення операцій.

Читайте також: Стали відомі найбільші одержувачі відшкодування ПДВ (список)

  • Крім того, буде визначено порядок роботи комісії з питань включення/виключення з переліку ризикових платників. Документи повинні розглядатися протягом семи робочих днів. У разі прострочення передбачається автоматичне рішення на користь платника податків.
  • Порядок також буде включати перелік документів, необхідних для прийняття комісіями рішення про виключення платника з переліку ризикових; буде визначена форма рішення про внесення/виключення платника податків до/з переліку платників, які відповідають критеріям ризикованості, а також деталізовано підстави внесення платника податків до переліку ризикових.

З Порядку пропонується виключити норму про перегляд центральною комісією рішення комісії регіонального рівня. Таким чином, у платника податків з'явиться можливість адміністративно оскаржити рішення про відмову в реєстрації податкової накладної.

У Мінфіні кажуть, що найближчим часом проект змін буде доопрацьований з урахуванням пропозицій та зауважень представників бізнес-асоціацій.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися