Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 липня 2019, 14:33

Велика Палата ВС вперше винесла рішення на користь Приватбанку

Велика Палата Верховного Суду підтримала правову позицію Приватбанку в суперечці з майновим поручителем за кредитом рефінансування НБУ ПрАТ «Ерлан», який намагався розірвати іпотечний договір у зв'язку з націоналізацією банку і вивести з-під застави майно вартістю понад 600 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Приватбанку.

Велика Палата Верховного Суду підтримала правову позицію Приватбанку в суперечці з майновим поручителем за кредитом рефінансування НБУ ПрАТ «Ерлан», який намагався розірвати іпотечний договір у зв'язку з націоналізацією банку і вивести з-під застави м
Фото: Delo.ua

Що це значить

Як повідомили в банку, це чергове з позитивних рішень Верховного Суду, але перше, винесене Великою Палатою, яка дасть змогу банку сформувати ефективну для себе судову практику в цій категорії справ.

Читайте також: Приватбанк увійшов до топ-1000 World Banks

Наголошується, що судовий процес по справі, в якому майновий поручитель ПрАТ «Ерлан» (ТМ Біола) намагався розірвати іпотечні правовідносини, тривав з 2017 року.

Крім того, інший майновий поручитель Приватбанку — ТОВ Укрінтерінвест — у справі №910/15498/17, яка розглядалася 2 липня Великою Палатою ВС, відмовився від позову до банку про зобов'язання погасити кредит рефінансування, фактично підтвердивши правоту і перемогу банку в цьому спорі, який тривав два роки.

Коментарі - 1

+
+12
Qwerty1999
Qwerty1999
3 липня 2019, 15:11
#
Благотворное влияние иска ПриватБанка против Коломойского в Канцелярском Суде штата Делавер подействовало и на судей Верховного Суда Украины.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися